Isère toerisme

Wintervakantie met de hele familie

Vakantie met het gezin is een uniek moment voor ouders en kinderen. Samen genieten, ver weg van de dagelijkse sleur. De 22 skioorden van de Isère bieden talloze activiteiten voor gezinnen en 5 wintersportplaatsen hebben zelfs het familiekeurmerk 'Famille Plus Montagne'.

Leuke activiteiten met kinderen

Juist tijdens een wintersportvakantie met het hele gezin is het van belang om naast het skiën ook op andere manieren te genieten van de bergen, de sneeuw en de skihellingen. Hier een overzicht van activiteiten en avonturen in de sneeuw voor puur kinder- en familieplezier.

Foto: T. Hytte (l. en r.) en Images Rêves (m)

Natuurwandeling op zoek naar gemzen in Les 2 Alpes

Bijzondere ervaring: gemzen 'in het echt' zien! In Les 2 Alpes kun je een sneeuwschoenwandeling maken naar een overwinterplaats voor gemzen, waar je ze kunt observeren en zien hoe deze typische bergdieren leven. De sneeuwschoenwandeling duurt 2.30 uur en gaat over een makkelijk parcours (100 m niveauverschil). De wandeling wordt aangeboden door het gidsenbureau van Les 2 Alpes (berggidsen) en de tocht draagt het keurmerk 'Esprit Parc National', het kwaliteitsmerk van de Franse nationale natuurparken. Geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar. Reservering noodzakelijk. Vanaf €28 (1/2 dg) tot €50 (hele dag).

Meer info: www.guides2alpes.com

Nieuw! Hondenslede rijden voor kinderen in Oz-en-Oisans

Deze winter komt er een speciale ranch in Oz-en-Oisans, gewijd aan het hondenslede rijden voor kinderen. Bij deze activiteit kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar kennismaken met mushing! Dankzij een speciaal voor kinderen ontworpen hondenslede – de baby-hondenslede – en honden die gewend zijn aan contact, kunnen kinderen kennismaken met deze sneeuwsport, in een veilige omgeving en onder toezicht van hun ouders!

Meer info: ranchdeloisans.com

Achtbaanervaring met de Wizz Luge in Les 7 Laux

De Wizz Luge is een parcours op rails, gebouwd tegen de berghelling in Le Pleynet/Les 7 Laux. De Wizz Luge telt 12 bochten en bevat 2 bulten, 2 chicanes en 2 golven over een lengte van 723 meter. Tunnel, brug, bochten, twists: alles zit erin! Door snelheden van 40 km/uur en hellingen tot wel 30% is dit gegarandeerd een sensationele manier om – apart of samen – af te dalen van de berghelling van Les 7 Laux. De 4-seizoenenslee is, alleen of samen, een uitstekende manier om te genieten van recreatie en Les 7 Laux met hoge snelheid te ontdekken. Activiteit toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar, onder toezicht van een volwassene.

Meer info: www.les7Laux.com

Foto: T. Hytte (l. en m.) en Images Rêves (r.)

Op kamp in een zelfgebouwde iglo (>14 jaar)

Ivresse des Montagnes verzorgt een bijzonder avontuur voor families met tieners vanaf 14 jaar. Na een kennismakingswandeling van een halve dag (400 m niveauverschil) komen de leerling-woudlopers uit bij de open vlakte van Alpette, waar een bijzondere sfeer hangt. Knarsende stappen in de sneeuw, dierensporen bekijken en de fauna in de omgeving ontdekken... en daarna het bouwen van een iglo voor de overnachting. De volgende ochtend wordt deze unieke ervaring, na een stevig ontbijt, afgesloten met een sneeuwschoenwandeling. Om samen met andere tieners of als gezin te doen. Tarieven: voor groepjes van 6 personen, vanaf €400 + €150 voor eten en drinken.

Meer info: ivressedesmontagnes.com

Avontuur in een activiteitenkamp in Prapoutel

Het kamp Taupes Warriors is een uniek speelpark voor kinderen van 4- tot 2 jaar bij Prapoutel, in het skigebied van Les 7 Laux. Kinderen kunnen er kiezen uit talloze activiteiten zoals speelparcoursen, coördinatiespelletjes, een levensgroot houten doolhof, tunnels, hutten, een sleepiste, glijbaan op de sneeuw en trapkarretjes op een recreatief parcours. De activiteiten zijn verdeeld in leeftijdsgroepen en er zijn 2 opties: toegang tot de speelactiviteiten of het schatzoekparcours volgen. Dit speelpark is ook open buiten de openingstijden van de pistes en een medewerker zorgt voor ontvangst en onderhoud van het kinderdorp.

Meer info: www.les7laux.com

bandeau-photos-famille-winter-ski-alpes-isere

Speelterrein op de piste: Espace Villard-Corrençon

De wintersportplaats Villard-de-Lans/Corrençon blijft zijn recreatiefaciliteiten ontwikkelen voor gezinnen en jongeren. Dit jaar legt het skioord onderaan de pistes (bij Côte 2000) een recreatiezone aan, met een nieuwe tokkelbaan die toegankelijk is via een roltapijt van 130 m. Ook vanaf komende winter: nieuwe recreatiepistes, rodelpistes, een speciale piste om gemakkelijk terug het dorp in te kunnen skiën, een snowpark (bij Villard) en boardercross (bij Corrençon)... Skifun in optima forma!

Meer info: www.villarddelans.com

Family Challenge op de berg van Téo in Chamrousse

Téo de Vos is de mascotte van het skioord Chamrousse. De recreatiepiste Berg van Téo is speciaal ontwikkeld om kinderen vertrouwd te maken met ski’s, dankzij visuele en geluidselementen. Dat maakt het een uitstekend parcours voor gezinnen, skischolen en wintersporters van elk niveau. Op deze piste wordt ook de Family Challenge georganiseerd: een gezinsactiviteit voor een vriendschappelijke wedstrijd tussen ouders en kinderen rond skiën en freestyle snowboarden. Dit evenement vindt tijdens het wintersportseizoen elke woensdag plaats. Toegang met de skipas ‘mini-domaine’ (bij Arselle en Bachat-Bouloud) of de skipassen voor 4 uur, een dag of meer.

Meer info: www.chamrousse.com

Kindermuseum met vliegsimulator in Vaujany

Ook leuk met de kinderen: het Espace Musée van Vaujany, een nieuwe zintuigenruimte rondom het thema berg en bos. Het museum biedt via multimedia animaties en interactieve ervaringen allerlei informatie over de lokale flora en fauna, waarbij je in de huid kruipt van een boswachter, paddenstoelenkenner, sneeuwmaker of musher... Ook heb je hier een gave vliegsimulator, waarin je als ‘piloot’ over de bergtoppen vliegt! Het 360° uitzicht op de omliggende bergen geeft bezoekers een levensechte indruk. Espace Musée van Vaujany biedt voor alle leeftijden en interesses een spannend en verrassend avontuur. Gratis toegang en met uitleg in het Nederlands en Engels.

Meer info: www.vaujany.com

bandeau-photos-famille-winter-ski-alpes-isere1_0