Isère Toerisme

Winter

Het departement Isère ligt in het hart van de Franse Alpen, Op twee na de grootste bergbestemming in Frankrijk, met niet minder dan 22 wintersportplaatsen verdeeld over 4 gebergten - Belledonne, de Chartreuse, de Vercors en de Oisans – die stuk voor stuk een gevarieerd en toegankelijk aanbod van winter- sport en recreatie bieden.

Van het kleine skioord tot de grootste skigebieden zullen de bergliefhebbers genieten van het gevarieerde landschap en de bouwkunst, maar ook de vele wintersportmogelijkheden die voor ieder niveau toegankelijk zijn. Nordic skiën in het bos, of alpineskiën op de hoogste toppen of gletsjers, snowboard, free ride, sneeuwschoenwandelen, ski & alpinisme, trailrunning of MTB op sneeuw, sportklimmen… of gewoon een heerlijke vakantie om weer bij te komen.

WINTERSPORTPLAATSEN

map-ski-resort-isere-2019

Belangrijke wintercijfers

Toeristisch aanbod:

  • 22 wintersportplaatsen, verdeeld over 4 gebergten: Belledonne, Chartreuse, Oisans, Vercors
  • 1200 km aan skipistes en 390 skiliften
  • 30 nordic skioorden, 1000 km aan gemarkeerde pistes

Toeristisch accommodatiecapaciteit:

  • 300.000 toeristische bedden,
  • op 2 na de grootste capaciteit van de Rhône-Alpes departementen (13%),
  • 70% van de bedden bevinden zich in de bergen,
  • 20% op de vlakte en de heuvels en 10% in de agglomeratie van Grenoble en in de vallei van Grésivaudan


De skioorden met het keurmerk "Famille Plus Montagne"

Het kwaliteitslabel "famille plus montagne" wordt toegekend aan skioorden die zich inzetten voor gezinsvriendelijke verblijven. Onder de criteria: een persoonlijk ontvangst, aangepaste animaties en activiteiten, speciale tarieven, accommodatie, nabijheid van winkels en faciliteiten, uitrustingen en vervoer, veiligheid en kinderdagverblijf voor kinderen van 18 maanden tot 12 jaar.
Isère heeft 5 skioorden met kwaliteitslabel:  De 2 Alpes, ChamrousseVaujany en Villard-de-Lans/Corrençon-en-Vercors en sindskort Alpe d’Huez.