Isère toerisme

Via Vercors en andere Voie Vertes

Prachtige routes waar fietsers vrij baan hebben: de Isère heeft ruim 400 km aan zogeheten Voies Vertes. Deze bewegwijzerde paden zijn grotendeels vrij van motorvoertuigen. Je kunt er dus in alle rust genieten van het mooie landschap!

ViaVercors en andere Voie Vertes

Met jonge kinderen op stap of zeker weten dat je niet gestoord wordt door auto’s tijdens je fietstocht? Maak een tocht of dagtrip op een van de vele Voie Vertes in de Isère.

ViaVercors: groen fietspad in de bergen (55 km)

De ViaVercors in het Regionaal natuurpark van de Vercors voert langs diverse dorpen van het Plateau des 4 Montagnes: Engins, Saint-Nizier, Lans, Villard, Corençon, Méaudre, Autrans. Op dit parcours langs bergen, rivieren, bijzondere flora en fauna kun je gebruikmaken van veilige, bewegwijzerde paden die ook geschikt zijn voor fietsende gezinnen. Gemotoriseerd verkeer is hier verboden, maar je deelt de ViaVercors met wandelaars, hardlopers en paardrijders. De route bestaat uit 6 etappes van gemiddeld 6,5 km tot 9 km die een groen, blauw of rood niveau hebben.

via.vercors.fr

Voie verte van de Oisans (30 km)

Langs de rivier de Romanche loopt de Voie Verte van de Oisans, tussen de dorpen Venosc en Séchilienne. Onderweg kom je onder meer langs Bourg-d'Oisans, Allemond en Livet-et-Gavet. Eindelijk een vlakke route in deze streek van mythische beklimmingen en steile bergpassen! Deze veilige route is ongeveer 30 kilometer lang en is een geweldig parcours voor kinderen en recreatieve fietsers. In de toekomst wordt de Voie verte van Oisans verlengd tot Grenoble zodat de route aansluit met het Europese netwerk van ‘groene fiestpaden’, waartoe de ViaRhôna behoort.

www.bike-oisans.com

Voie verte Via Chartreuse (12 km)

Dit groene fietspad voor het hele gezin verbindt Saint-Joseph-de-Rivière met Saint-Laurent-du-Pont en Entre-Deux-Guiers, drie plaatsjes aan de westkant van de Chartreuse. De Voie Verte loopt dicht langs de rivier de Guiers en biedt schitterende uitzichten op de reliëfs in het omringende landschap. Mooie tussenstops zijn de kaasboerderij van Plantimay, het veengebied van Herretang, het stadje Villette en de bronnen van de Guiers. Deze fietsroute is aangelegd met een minimale impact voor het milieu: er zijn namelijk vooral bestaande paden en dijken met elkaar verbonden.

www.chartreuse-tourisme.com

Voie verte du Lac de Paladru (7 km)

Langs de oevers van het Lac de Paladru, een van de grote meren van de Isère, loopt een prachtig en vlak fietspad. Tussen de dorpen Paladru en Charavines fiets je langs stranden, plezierhaventjes en de flora en fauna van beschermde natuurgebieden.

www.pays-voironnais.info

 

Ontdek ook de ViaRhôna en de V63 door de Isère-vallei, twee andere zeer toegankelijke fietspaden voor fietsers van elk niveau!