Isère toerisme

De mooiste wandelingen

We hebben een korte lijst samengesteld van de meest bekende wandeltochten door het department.

Rond de Mont Aiguille, de "Ontoegankelijke berg"

Met zijn vreemde vorm van een omgekeerde piramide, had de Mont Aiguille als bijnaam «Ontoegankelijke berg» in de 12de eeuw. Met zijn eerste beklimming in 1492 was het alpinisme geboren... Tegenwoordig is de "tour du Mont Aiguille" een van de «klassiekers» onder de wandelingen in het departement.

ROND DE MONT AIGUILLE

mont-aiguille-rond-isere

Dent de Crolles

Vanaf de Dent de Crolles, een van de legendarische toppen van Chartreuse, heeft u een schitterend uitzicht over de rest van de Chartreuse et op de vallei van Grésivaudan. Een uitzicht van 360°! Het bijzondere van deze top is dat hij volledig hol is, met een ondergronds netwerk van 55 km op een diepte van 600 m.

DENT DE CROLLES

Plateau d’Emparis

Net als een natuurlijke uitzichttoren biedt het plateau d’Emparis een adembenemend uitzicht over de hoge toppen die hem omringen: La Meije, pic du Mas de La Grave… Op dit schitterende weiland van 2900 hectares komen iedere zomer vele trekkende kuddes schapen en koeien grazen.

Een unieke wandeltocht in een grandioos decor.

PLATEAU D'EMPARIS

plateau-d-emparis-hike-oisans-isere

Croix de Belledonne

Dit is ongetwijfeld een van de mooiste wandelingen in Isère, voor de variatie en schoonheid van zijn omgeving. Een bijzonder panorama vanaf een hoogte van 2926 meter op de nabijgelegen Grand Pic de Belledonne, en de vele omringende meren. Mis tijdens de wandeling niet het meer van Crozet, met zijn prachtige uitzicht op de vallei van Grésivaudan en het Chartreuse gebergte.

CROIX DE BELLEDONNE

Rondje om het meer van Paladru

Het Meer van Paladru is het op vier na grootste natuurlijke meer van Frankrijk; deze ligt op een hoogte van 500 meter, in een omgeving van beboste heuvels en landbouwvelden bij het stadje Voiron. Dit uitgestrekte «blauwe meer» is bijzonder door de omgeving, en het kristalheldere water. Meerdere locaties zijn "beschermde natuurgebieden".

Deze wandeltocht is bestemd voor de goed getrainde wandelaar; niet veel hoogteverschil, maar wel 22 km lang…

MEER VAN PALADRU

lake-paladru-isere

Charmant Som - Bergtop

De Charmant Som (1867 m), gelegen in het Chartreuse gebergte, maakt deel uit van de 3 toppen die heersen over St. Pierre de Chartreuse. Is de meest toegankelijke, onder meer voor gezinnen, met een prachtig uitzicht vanaf de top. Charmant Som is daarbij de laatste alpenweide in Isère waar nog ter plaatse kaas geproduceerd en verkocht wordt.

CHARMAN SOM BERGTOP

charmant-som-bergtop

De Himalayaanse hangbruggen van het meer van Monteynard

De Himalayaanse hangbruggen, in het zuiden van het departement Isère, gaan over de twee rivieren die het meer van Monteynard-Avignonet voeden: de Drac en de Ebron. Deze duizelingwekkende bruggen hangen 45m tot 85m boven het meer; ze zijn 180m lang voor de hangbrug van de Ebron, en 220m voor de hangbrug van de Drac. De oversteek is dus een bijzondere en sensationele ervaring, maar volledig beveiligd!

HIMALAYAANSE HANGBRUGGEN

himalayaanse-handbruggen-monteynard-isere

Le Sénépi

De grootste georganiseerde alpenweide van Frankrijk met de mooiste panoramische uitzichten van het département Isère. Meer als duizend runderen grazen hier gedurende de zomermaanden maar de open vlakte biedt ook een prachtig panoramisch overzicht op bergen van de zuidelijke Dauphiné. Lus : 5uur

LE SÉNÉPI