Isère Toerisme

Erfgoed

Zoekt u rust en schone lucht? Ontsnappen aan het moordende ritme van de werkweek? Tracteer uzelf op een paar dagen uit op het platteland!

“Se mettre au vert” betekent Terug naar de Natuur

Neemt u uw gezin mee? Tijd om het plezier van het boerenleven te herontdekken.

Houdt u van lekker eten? U gaat beslist van alle streekspecialiteiten genieten.

Dol op cultuur? Dan gaat u genieten van bezoeken aan kastelen, historische monumenten en andere verborgen schatten van ons erfgoed.

 

Perfect voor een weekend eruit of u kunt anders ook de welbekende strandvakantie medio Augustus inwisselen voor het platteland van de Isère, boordevol rijkdommen.

- Het plateau van Isle Crémieu beslaat de kantons Crémieu, Pont de Chéruy en La Tour du Pin en is een uitgelezen mengsel van natuur, historie en cultuur.

- Aan de rand van Isle Crémieu ligt Saint Chef, een gelukkig dorpje in de heuvels. Dit dorp middenin het groen heeft zijn authentieke sfeer behouden en bezit zijn eigen beroemdheid: Frédéric Dard, oftewel San Antonio, die er opgroeide en er ook zijn laatste dagen sleet

- Tussen Lyon en Grenoble ligt de Pays de Bièvre-Liers, een ideale plek om neer te strijken en rust te vinden in een weekend of een vakantie op het land.

- De Sud Grésivaudan, 30 minuten van Grenoble en minder dan een uur van Lyon, is een fijne plek om een keur aan heerlijke gerechten uit te proberen. Door zijn vlaktes, waterlopen en bewegwijzerde paden is dit de ideale plaats voor roei- en zwerftochten. Als u liever gaat bergbeklimmen, vliegvissen of aan canyoning wilt doen, ga dan naar Presle, de oevers van de Bourne of Ecouges.

- Trektochten, bergmeren, bossen en Alpenweiden - welkom in de Valbonnais, aan de rand van het Écrins Nationaal Park. Deze streek kunt u verkennen op ski's of sneeuwschoenen en u zult beslist betoverd raken door de stille wouden en de bevroren watervallen.

 

Verplichte bezoeken

Crémieu

De middeleeuwse stad Crémieu ligt 40 km oostelijk van Lyon en heet u van harte welkom.

U zult er een indrukwekkend, authentiek, bouwkundig erfgoed aantreffen waarvan de oudste vermelding uit de 12e eeuw stamt. De stad kende daarna een bloeiperiode die vele eeuwen duurde.

Volg een genummerde route om alle volgende monumenten te ontdekken: het Château Delphinal (12e eeuw), strategisch gelegen op een hoge rotspunt, getuigt van de groei van de stad, met de bouw van versterkte poorten (14e eeuw), een magnifieke hal (15e eeuw), een Augustijner klooster tegen de stadswallen aan (14e-19e eeuw), de kloostergang (17e eeuw)

 Al deze overblijfselen zijn zichtbare getuigen van een tijd, toen Crémieu militair, economisch en religieus van belang was.

MEER INFORMATIE

Pont-en-Royans

Dit kleine dorpje in het Regionaal Natuurpark Vercors is een verrassend voorbeeld van de schoonheid van de Isère. In de 16e eeuw bouwden de bewoners deze kleurrijke huizen op de rots over de rivier de Bourne.

Ze gebruikten hun vindingrijkheid om een dorp te bouwen dat de houthandel zou bevorderen.

Dit dorp dankt zijn charme aan de verbeeldingskracht van diegenen, die het vanaf de 16e eeuw opbouwden op een rotsklif voor de handel in hout.

MEER INFORMATIE

Vizille

Vizille is een belangrijk cultureel centrum aan de rand van de Matheysine en de Oisans, in een hoogwaardige omgeving, en was de bakermat van de Franse Revolutie.

Deze stad is het hart van een ster waarvan de punten worden gevormd door de drie Alpendalen, aan de voet van de massieven van de Belledonne, de Vercors en de Oisans.

Vizille is vooral bekend vanwege het 17e-eeuwse kasteel met park. In het kasteel vond de samenkomst plaats van de Drie Ordes van de Dauphiné in de Jeu de Paume-zaal tijdens de Staten-Generaal van 1788.

MEER INFORMATIE

Saint-Antoine-l'Abbaye

Het middeleeuwse dorp Saint-Antoine-l'Abbaye ligt 60 km ten westen van Grenoble en staat bekend als een van de mooiste.

Het heeft een doolhof van typische straatjes, een plein, heel oude huizen en monumentale voorgevels en daken: in dit dorpje waan je je in de Middeleeuwen.

De indrukwekkende abdij met zijn schitterende, flamboyante gevel in Gotische stijl, is een officieel Historisch Monument.

MEER INFORMATIE