Isère toerisme

Mooie dorpen & cultuur

Behalve de bruisende steden Grenoble en Vienne heeft de Isère diverse charmante dorpen en provinciestadjes met historische bezienswaardigheden. Zoals het middeleeuwse Crémieu en het prachtige dorp Pont-en-Royans, bekend om zijn pastelkleurige huizen die boven de rivie de Bourne gebouwd zijn.

Crémieu

De middeleeuwse stad Crémieu, op 40 km ten oosten van Lyon, en heet je van harte welkom. heeft een binnenstad waarvan delen teruggaan tot de 12e eeuw.

Er is een genummerde route langs de mooiste monumenten, zoals het Château Delphinal (12e eeuws), de versterkte stadspoorten (14e eeuws), een magnifieke markthal (15e eeuws), een Augustijner klooster (14e-19e eeuws) en een kloostergang (17e eeuw).

Al deze overblijfselen zijn getuigen van een tijd, toen Crémieu militair, economisch en religieus van groot belang was!

MEER INFORMATIE

Pont-en-Royans

Dit kleine dorpje in het Regionaal Natuurpark Vercors is een verrassend voorbeeld van de schoonheid van de Isère. In de 16e eeuw bouwden de bewoners deze kleurrijke huizen op de rots over de rivier de Bourne.

Ze gebruikten hun vindingrijkheid om een dorp te bouwen dat de houthandel zou bevorderen.Pont-en-Royans is door die vindingrijkheid van de dorpsbouwers van weleer nogs steeds een van de meest fotogenieke plaatsjes van de Isère.

Ook is dit dorp bekend om de ravioli met kaasvulling die tot ver buiten de streek bekent is!

MEER INFORMATIE

Vizille

Vizille is een historische plek aan de rand van de Matheysine en de Oisans, in een hoogwaardige omgeving, en was de bakermat van de Franse Revolutie.

Deze stad is het hart van een ster waarvan de punten worden gevormd door de drie Alpendalen, aan de voet van de massieven van de Belledonne, de Vercors en de Oisans.

Vizille is vooral bekend vanwege het 17e-eeuwse kasteel met park. In het kasteel vond de samenkomst plaats van de Drie Ordes van de Dauphiné in de Jeu de Paume-zaal tijdens de Staten-Generaal van 1788.

MEER INFORMATIE

Saint-Antoine-l'Abbaye

Het mooie middeleeuwse dorp Saint-Antoine-l'Abbaye ligt 60 km ten westen van Grenoble.

Het heeft een doolhof van typische straatjes met oude huizen en monumentale voorgevels en daken: in dit dorpje waan je je in de middeleeuwen.

De indrukwekkende abdij met zijn schitterende, flamboyante gevel in gotische stijl, is een nationaal Historisch Monument.

MEER INFORMATIE