Isère toerisme

Regionaal Natuurpark van Chartreuse

Een groene omgeving omringt door kalkkliffen. Het Natuurpark van Chartreuse biedt een unieke natuurlijke en menselijke rijkdom, ook op gebeid van erfgoed.

Open maar ongerept

Chambéry in het noorden, Grenoble in het zuiden en Voiron in het westen. Op de grens van Isère en de Savoie, bedekt het Regionaal Natuurpark van Chartreuse 69.000 hectares en 52 gemeenten. Is in 1995 opgericht.

 

Een paradijs voor flora en fauna

Het Natuurpark van Chartreuse bestaat uit bossen, grasvlakten, bergstromen, maar ook rotsgebieden. Meer dan 2000 plantensoorten zijn in dit gebied te vinden. Een verbazingwekkende rijkdom, ontstaan door het gevarieerde milieu waardoor hier soorten kunnen groeien die zeer uiteenlopende ecologische eisen hebben. Bijna de helft van de zoogdier- en vogelsoorten in Frankrijk hebben die kleine gebied tot hun thuis gemaakt.

 

De ambachtelijke route en culturele locaties

Om de Chartreuse vanuit een ander oogpunt te ontdekken, neem dan de « Ambachtelijke route». Hier kunt u kennismaken met de vakmensen en toeristische locaties in het massief. Ambachtelijke handschoenmaker, likeurstoker, wijnbouwer of kaasmaker... Ze zullen allemaal met plezier over hun gebied vertellen, en de vakkennis met u delen die al generaties lang overgedragen wordt.