Isère toerisme

E-biken in Oisans

Oisans in Isère, in de Franse Alpen, is een niet te missen bestemming voor iedere fietsliefhebber. Om van prachtige glorieuze ritten te genieten en niet al teveel te lijden onder de uitputtende beklimmingen is de e-bike de perfecte oplossing!

De beroemde klim met 21 haarspeldbochten van de Alpe d’Huez is één van de meest iconische fietsroutes. Dankzij de grote investering van Oisans in e-bikes kan nu iedereen, met of zonder conditie, van deze en van vele andere spectaculaire fietsroutes genieten, en is het niet alleen voor Tour de France kampioenen!

Dankzij een groeiend netwerk van accu-oplaadpunten en winkels die e-bikes verhuren, en een uitgebreid aanbod van fietsvriendelijke overnachtingsmogelijkheden, zijn er 29 fietsroutes te doen, van een tocht rondom het meer van Le Verney tot de epische beklimmingen van de bergpassen die de toegangspoorten tot Oisans zijn: de bergpassen van Glandon, Croix de Fer, Galibier, Lautaret, Ornon…

 

Alpe d’Huez: de klassieke klim

Het dorpje Oisans
Afstand 31 km Duur maakt u zelf uit!

Volg de wielsporen van de Tour de France kampioenen. Geniet van de beroemde klim van Alpe d’Huez, met zijn 21 haarspeldbochten! U kunt ook verder naar het meer Besson (5,5 extra kilometers en 250 m hoger). Ga over dezelfde weg terug.
Opladen: bij de restaurants in Huez en Alpe d’Huez.
 

De Col de La Croix de Fer en de Col du Glandon

Vaujany
Afstand 60 km Duur 7 uur
E-bikes zijn geen belemmering voor lange ritten, deze rit heeft wel een geprogrammeerde oplaadstop nodig. Maar dat is het wel waard als u eenmaal op de top van de bergpas bent! U wordt beloond met een uitzicht van 360° over een hooggebergte-landschap, dat vaak een achtergrond van de Tour de France is.
Opladen: restaurants in Le Rivier d’Allemont.
 

Rondom het meer van Le Verney

Oz-en-Oisans
Afstand 29 km Duur 4 uur

Daal de bergen af om het prachtige meer van Le Verney te bezoeken en geniet van een leuk fietsritje langs de waterkant. Het uitzicht op de omliggende valleien aan beide zijden van het meer verandert constant. Een rustige en prachtige rit!
Opladen: bij de restaurants in de stad Allemont.
 

Alpe d’Huez: Les Gorges de Sarenne

Alpe d’Huez
Afstand 27,7 km Duur 7 uur Mountainbike pad
Tijdens deze tocht gaat u via de kabelbaan van Oz naar het “Domaine VTT” van Alpe d’Huez, mountainbike gebied. Dan rijdt u door de schattige Sarenne Gorges en gaat over de weg weer terug naar het startpunt.
Opladen: restaurants in Huez en Alpe d’Huez.
 

La Vallée Blanche ‘off-piste’

Les Deux Alpes
Afstand 6 km Duur 4 uur Mountainbike pad
Een van de beroemdste skiroutes, La Vallée Blanche, is in de zomer ook toegankelijk voor e-bikers. Aan uw linkerhand een berg met een gletsjer op 3400 m hoogte, rechts La Vallée Blanche met als hoogste punt Le Pied Moutet, op 2339 m.
Opladen: restaurants in Les Deux Alpes.