A voir à faire

Véloroute V63 door de Isère-vallei

De Véloroute V63 - Vallée de l'Isère voert van Grenoble naar Saint-Hilaire-du-Rosier, via vlaktes en bergen - door de massieven van de Chartreuse, de Belledonne en de Vercors) en biedt onderweg fantastische uitzichten!

V63 - La Véloroute de la Vallée de l'Isère 

Dit fietspad loopt over 122 km door de Isère en biedt een alternatief in de Voor-Alpen van de Dauphiné, op de route van de ViaRhôna. Deze route start in Aix-les-Bains in de Savoie en loopt vervolgens door op ViaRhôna in de Drôme.

Door de walnotenstreek

Vanaf Grenoble (het deel vóór Grenoble is nog in aanleg) volgt de Véloroute de bochten van de Isère. Na ongeveer 15 km loopt het pad richting het zuiden langs de westelijke grens van de Vercors, waar deze het Pays de la Noix (de notenstreek) induikt. Het Grand Séchoir - Maison du Pays de la Noix (notenmuseum) in Vinay vertelt alles over de geschiedenis van het kweken van dit fruit. Er worden ook allerlei zoete en zouten lekkernijen verkocht.

Uit de rots gehouwen

Zo’n 43 tot 45 kilometer na Vinay loopt de route via de Gorges du Nan de Vercors in en biedt een indrukwekkend natuurlandschap. Dat geldt ook voor de Gorges de la Bourne die achter Pont-en-Royans liggen, een dorpje met bijzondere “hangende” huizen.

Pont en Royans©Pierre Jayet

Frisse duik onderweg

Geniet van wat verfrissing bij het recreatiecentrum aan het Lac du Marandan in Saint-Romans. De fietsroute loopt er vlak langs. Maar ook in de Choranche grot, net na Pont-en-Royans, waar het binnen in de grot heel het jaar door 10°C is!

Mooi bezienswaardigheden

Breng een bezoek aan het Couvent des Carmes in Beauvoir-en-Royans, een middeleeuws vestingstadje uit de 14e eeuw. Dit klooster vertelt het verhaal van de Dauphins in Frankrijk. Buiten zijn een moestuin, kruiden en een boomgaard met meer dan 300 oude appelsoorten te vinden.