Isère toerisme

Véloroute V63 door de Isère-vallei

In de Isère kun je 122 km van de Véloroute V63 rijden. Een vlakke en veilige fietsroute die ook geschikt is voor gezinnen. Met prachtige uitzichten op de Vercors en de Chartreuse!

Fietsen door de Vallée de l’Isère

La Véloroute V63 is een fietsroute van totaal 200 km door de Savoie, Isère en de Drôme, waarna de tocht overgaat in de ViaRhôna loopt. In de Isère kun je 122 km van deze Véloroute rijden. Daarbij kom je onder meer langs de plaatsen Grenoble, Vinay, Saint-Marcellin, Saint-Romans en Saint-Hilaire-du-Rosier.

V63 (A.Gelin)

Gemarkeerde route over fietspaden en rustige wegen

De Véloroute V63 voert over fietspaden en rustige landwegen langs maïsvelden, walnotenbomen, bossen en leuke bezienswaardigheden rond de rivier Isère. Fietsers met elektrische fietsen kunnen langs de route gebruikmaken van diverse laadpunten voor e-bikes, zie ook het kadertje rechts van dit artikel.

V63 (A.Gelin)

Van Chambéry naar Grenoble

Het eerste deel van de V63 in de Isère begint bij Montmélian, op het traject van Chambéry (Savoie) naar Grenoble. Zo’n 40 km van de route volgt hier een Voie verte (een speciaal fietspad) over een dijk langs de rivier. Op dit vlakke en eenvoudige traject kun je in alle rust genieten van het uitzicht op de toppen van Chartreuse.

Door de walnotenvallei rond Vinay

Vanaf Grenoble gaat de Véloroute verder langs de bochten van de rivier. Na ongeveer 20 km duikt de route in zuidelijke richting het Pays de la Noix in. Dit is het gebied waar de beroemde AOC-walnoten van Grenoble vandaan komen en op veel plekken zie je lange rijen notenbomen langs de weg. In Vinay kun je afstappen om meer te weten te komen over dit streekproduct bij Grand Séchoir - Maison du Pays de la Noix. In het kleine winkeltje van dit notenmuseum zijn ook zoete en gezouten walnotenproducten te koop.

Pays de la Noix (F. Pattou)

Frisse duik bij Saint-Romans

Daarna gaat de Véloroute door in zuidelijke richting naar het plaatsje Saint-Marcellin, waar het bekende halfzachte kaasje saint-marcellin vandaan komt. Vanaf Saint-Marcellin slingert de route een stukjes de linkeroever over langs Saint-Romans. Ten zuiden van dit plaatsje kun je een tussenstop maken voor een duik in het recreatiemeer Lac du Marandan. Daarna vervolgt de route richting Saint-Hilaire-du-Rosier, terug naar de rechteroever, waar je de grens met de Drôme overgaat richting Romans-sur-Isère. Na Châteauneuf-sur-Isère kruis je de ViaRhôna.

Meer informatie over de Véloroute V63: www.af3v.org

V63 (A.Gelin)