Isère toerisme

Nationaal park Les Ecrins

Park Les Ecrins, opgericht in 1973, ligt op de grens tussen Isère en Hautes Alpes, en is één van de negen Franse Nationale parken.

Een schat van de natuur

Nationaal park Les Ecrins is vooral een beschermd natuurgebied, waarvan het hart alleen te voet toegankelijk is. Hier hebben zich 350 gewervelde dierensoorten geïnstalleerd. Waaronder de marmot, de steenbok, maar ook de Steenarend, symbool van het Park. Wat betreft bloemen en planten zijn hier 1800 variëteiten geteld.

 

Een wandelgebied

Met 700 km aan wandelpaden is het park ook ideaal om te wandelen of te mountainbiken, alleen of met het gezin. Vele routes van niet meer dan een halve dag nemen u mee door de bergdorpen, alpenweiden, langs meren en watervallen. Liefhebbers van grote wandeltochten kunnen grote klassiekers proberen als de Tour du Vieux Chaillol, de GR54 of een gedeelte van de Via Alpina. Ook is een trektocht van meerdere dagen mogelijk, met overnachtingen in een berghut of gîte.

 

Laat u leiden

Voor begeleiding kunt u gerust aankloppen bij de bewakers van het Park, de gidsen en de begeleiders. U vindt hun adresgegevens en andere nuttige informatie in de verschillende Parkhuizen (Maisons du Parc).