Isère toerisme

Mountainbike en e-bike routes

Over gebaande paden of juist er ver buiten: de Isère biedt tal van mogelijkheden voor liefhebbers van mountainbiken en e-bikes. Zoals stoere downhill-trails in de skigebieden. Mooie offroad-routes door bossen of langs bergmeren. En leuke zand- of kiezelweggetjes door de vlaktes en heuvels in het noorden van het departement.

Mountainbike-trails in de skigebieden

Liefhebbers van sportief mountainbiken (MTB) hebben keuze te over in de Isère! De berggebieden zijn ideaal zijn voor downhillfanaten op zoek naar adrenaline en snelheid. De Bike Parks van Les 2 Alpes en Villard-en-Lans zijn internationaal bekend en er zijn gemarkeerde MTB-trails door alle skigebieden van de Oisans en de Vercors en Chartreuse. In juli en augustus openen liften en diverse pistes voor fietsers. De MTB-afdelingen zijn gemarkeerd naar niveau, met dezelfde kleurcodes als bij skipistes (zwart, rood, blauw, groen). ‘Groene’ en ‘blauwe’ afdalingen zijn ook voor gezinnen goed te doen!

Meer informatie over MTB in de bergen:

Les Deux Alpes: ete.les2alpes.com

Alpe d’Huez (9 kabelliften): nl.bike-oisans.com

Villard-en-Lans: villarddelans.com

Chamrousse: www.chamrousse.com

Vaujany: www.vaujany.com

Oz-en-Oisans: www.oz-en-oisans.com

Le Bourg d’Oisans: nl.bourgdoisans.com

A.Gelin

Elektrische MTB-routes 

De Isère is al enkele jaren bezig om de faciliteiten voor elektrische fietsers uit te breiden. Zo zijn er diverse bewegwijzerde routes voor e-bikes en e-MTB door natuurgebieden en langs bekende cultuurplekken in de streek. De meeste zijn ook uitstekend toegankelijk voor beginners en gezinnen (10 tot 30 km en niet al te veel hoogteverschillen). Langs deze routes zijn er speciale e-bike-diensten, zoals oplaadpunten, parkeren, verhuur. 

Ontdek deze e-bike routes op de kaart van de Isère  of download deze brochure met 18 e-bikeroutes voor alle niveau's.