Isère toerisme

Le Petit Train de la Mure

Nieuw in 2021! Na jaren van renovatie is een van Europa’s mooiste spoorlijntrajecten in de bergen heropend. Ontdek de panormische reis van het rode bergtreintje van La Mure.    

Chemin de Fer de La Mure

Vanuit La Mure, in het zuiden van de Isère, kun je een bijzonder bergtreintje nemen. Le Petit Train de la Mure is helemaal gerenoveerd en wordt weer in gebruik genomen vanaf zomer 2021. Tijdens een rit van 40 minuten rijdt de trein over drie viaducten en genieten passagiers van panoramische uitzichten op de Matheysine, het Vercors-massief en Trièves-middelgebergte.

Historisch spoortraject

In 1888 werd het spoortraject van het fotogenieke rode treintje aangelegd om puur praktische redenen. Het was de snelste manier om de steenkool uit de kolenmijnen van het Plateau van de Matheysine naar de vallei van Grenoble te vervoeren. In het begin was het een stoomtreintje maar al zo vroeg als 1906 werd de trein elektrisch. Sinds 1978 wordt Le Petit Train gebruikt voor toeristische ritten, maar in 2010 legde een steenlawine het spoortraject plat. Die gebeurtenis werd aangegrepen voor uitgebreide herstelwerkzaamheden.

Panoramische rit

Nu kunnen vakantiegangers dus weer aan boord, om tijdens de reis over 15 km te horen over de geschiedenis van de trein en het gebied. Ook vertelt een gids over de bijzondere natuurlijke plekken die je onderweg kunt zien. Zoals de stenen boog La Pierre Percée en de fotogenieke tafelberg Mont-Aiguille. Op de terugweg maakt de trein bovendien een stop bij het Musée de la Mine image in La Motte-d'Aveillans.

Wandeling vanaf het eindstation

Bij aankomst op 882 meter hoogte kun je in een restaurant genieten van het weidse uitzicht. Of de wandeling van Les Grands Balcons maken, waarbij je uitkijkt op de stuwdam van het meer Lac de Monteynard. Indrukwekkend!

Le Petit Train de la Mure, van april tot oktober, meer informatie: lepetittraindelamure.com

Beeld: Chemin de fer de la Mure