Isère toerisme

Michelin Sterrenrestaurants

Gun uzelf een bijzonder moment. Een droomkader, een kaart met duizenden smaken en... een chef-kok die de sterren van de hemel kookt! Toegekend door Michelin, natuurlijk.

In Isère zijn er vijf restaurants die trots één of meerdere Michelin sterren dragen, waaronder het allereerste restaurant dat door beroemde rode gids bekroond is.

Komt het beste van de Franse gastronomie proeven...
 

 La Pyramide in Vienne

Restaurant la Pyramide à Vienne

Dit restaurant is in 1925 overgenomen door Fernand Point, en onder zijn leiding een van de tempels van de Franse gastronomie geworden. Het eerste etablissement bekroond door Michelin, het symbool van excellentie van de Franse gastronomie, uitgedragen over de hele wereld door Point met aan zijn zijde Bocuse, Troisgros.

«Wij willen werken zonder te vergeten, maar zonder te vergeten om met de tijd mee te gaan »: dit is de lijfspreuk van Patrick Henriroux, eigenaar en Chef van het etablissement sinds 1989 en zijn team, erfgenamen en vertegenwoordigers van een creatieve gastronomie, die tot een hoogtepunt is gebracht. La Pyramide, 2 Michelin sterren, is sinds 1999 aangesloten bij de keten Relais et Châteaux. Zijn kelder, uniek op de wereld, bevat meer dan 28.000 flessen, waaronder enkele zeldzame flacons uit de 19de eeuw, en een indrukwekkende verzameling Chartreuse likeuren.

Tel: +33(0)4 74 53 01 96
Web: www.lapyramide.com

 

 Les Terrasses-Grand Hôtel in Uriage-les-Bains

Op 15 km van Grenoble is het restaurant Les Terrasses in Uriage-les-Bains een vertrouwd gastronomisch adres, en het 2de restaurant in het departement bekroond met 2 sterren in de rode Gids.

We zijn meteen verkocht, door de harmonie van de locatie, maar vooral door de bijzondere charme van het grote terras aan het park. Het aangename, moderne interieur van de zaal met strakke lijnen, opgelicht door energieke rode accenten, geeft aan dat moderniteit de drijfveer van het hele team is. Het is heerlijk vertoeven aan de bar voor een aperitief en een kopje koffie. De Chef-kok, Christophe Aribert, biedt een moderne, zeer vindingrijke keuken. Opgeleid in de Tour d’Argent en Le Crillon ten tijde van Constant, perfectioneert hij zijn kennis onder hoede van zijn voorganger, van wie hij het stokje heeft weten over te nemen mét de 2 waardevolle sterren. De jonge en talentvolle Christophe Aribert werkt dagelijks met een brigade van 15 personen. Zijn plezier is om een eigen draai aan de culinaire rijkdommen uit zijn geboortestreek Vercors en aangrenzende gebieden te geven: rivierkreeften en forellen, vis uit de meren, Grenoble Noten, kazen uit de alpenweide, kruiden uit de berg, en zelfs, als originele knipoog, Antesiet, geproduceerd in Voiron (Isère). Zijn keuken onderscheidt zich voor alles door een ongekende nieuwsgierigheid, een feilloos gevoel voor gedurfde combinaties «twee of drie, niet meer om het product niet te doden», benadrukt de Chef-kok, en biedt verrassende smaakcombinaties: champignon en zoethout, rode kool en chocolade, rode bieten, reine-claude pruimen en vanille...

Tel: +33(0)4 76 95 84 84
Web: www.hotel-du-golf-vercors.fr

 

 Le Domaine de Clairefontaine in Chonas-l’Amballan

Halverwege Valence en Vienne heten Laurence en Philippe Girardon u hartelijk welkom in een bijzondere omgeving, waar vroeger de Bischoppen van Lyon zich terugtrokken.

In een rustige, schitterende groene omgeving met driehonderd jaar oude bomen (het park wordt beschermd door het "Office National des Forêts" het Franse Staatsbosbeheer), Het landgoed strekt zich uit over drie hectares in het hart van het dorp Chonas-l’Amballan, en heeft 37 kamers. Het gastronomische restaurant neemt plaats in een decor vol charme van het Herenhuis. Philippe Girardon, "Meilleur Ouvrier de France" 1997, neemt u mee voor een ontdekking van het Isère gebied. De producten zijn met zorg geselecteerd, en met respect verwerkt om de kwaliteit zo goed mogelijk uit te laten komen. Ontdek het natuurlijke plezier van een kwaliteitsrestaurant! Heeft een Michelinster toegekend gekregen.

Tel: +33(0)4 74 58 81 52
Web: www.domaine-de-clairefontaine.fr

 

 Domaine des Séquoias

Een gastronomisch restaurant dat u verwelkomt in een sfeervol pand.

Wij worden continu geleid door onze zoektocht naar evenwicht, en misschien komt deze veeleisendheid in de keuken het sterkst naar voren. Een evenwicht die niets heeft van een "slappe compromis" maar, in tegendeel, een nobele eenvoud combineert met eerlijke durf, wars van culinaire- trends en goeroes. Want vindingrijkheid betekent alleen iets als deze gebruikt wordt met de beste producten, en de vakkennis van onze voorgangers. Kom proeven, u zal begrijpen wat bedoeld wordt...

Tel: +33(0)4 74 93 78 00
Web: www.domaine-des-sequoias.com

 

 Le P'tit Polyte - Chalet Mounier in les 2 Alpes

Er was eens, in het magische decor tegenover het nationale park Les Écrins, een berghutje, dat een herberg werd in 1879, en die zich van generatie tot generatie steeds verder ontwikkelde.

Tegenwoordig zwaaien Georgia, Robert en Alban Mounier hier de scepter, en laten met passie een bergtraditie van sfeer en gezelligheid voortleven. Hier kunnen we bijkomen en genieten! Als aanvulling op hun prachtige hotel*** is de ontspanningsruimte onweerstaanbaar. In de keuken bieden Fabien Poirot en zijn brigade een keuken van zeer hoge kwaliteit, bewonderingswaardig vergezeld door een keuze van bijzondere wijnen… Waarmee hij opnieuw een Michelinster heeft weten te verdienen! Kom zowel zomers als winters het plezier van een nieuwe kunst van het levensgenieten in de bergen beleven!

Tel: +33(0)4 76 80 56 90
Web: www.chalet-mounier.com