Isère Tourisme

10 redenen waarom je de Isère wilt bezoeken

Waarom je de Isère echt eens wilt bezoeken? Nou, hierom! (zie onder)
  1. Omdat Isère ontzettend goed bereikbaar is! De geografische ligging is ideaal, in het hart van de Alpen en op minder dan 3 uur van Parijs met de TGV. Er lopen belangrijke verkeersaders door het departement, en er zijn tevens 2 vliegvelden.
  2. Omdat Isère in berg en dal ligt. Heeft een bijzondere fysionomie met zijn 3 bergketens ronde de valleien van Drac en de Isère.
  3. Omdat hier de natuur alom aanwezig is: 3 natuurparken, de Vercors, de Chartreuse en het Nationaal park Les Ecrins, het grootste natuurreservaat van Frankrijk op de hoogvlakten van de Vercors en vele meren en recreatieplassen, zowel in de bergen als in de dalen.
  4. Want hier leeft Geschiedenis! Wist u bijvoorbeeld dat in Isère, in Roussillon, het edict is uitgevaardigd waarin 1 januari als 1ste dag van het jaar wordt bepaald? En dat het Kasteel van Vizille aan de wieg stond van de Franse Revolutie?
  5. Omdat Isère vele toppers heeft die u gezien moet hebben: de 21 bochten van de Alpe d’Huez, de grootse skibare gletsjer in Europa met de 2 Alpes, of de 1ste stedelijke kabelbaan in Grenoble…
  6. Want er worden hier vele bekende sportieve en culturele evenementen gehouden zoals Jazz in Vienne, het Festival van de film van Alpe d’Huez, Cabaret Frappé in Grenoble, Foulée blanche tocht van Autrans, Coupe Icare…
  7. Want we vinden hier schatten uit de Romeinse tijd in Vienne, uit de middeleeuwen in Crémieu of de prehistorische schatten van Larina.
  8. Want langs de wegen liggen hier vele spirituele toplocaties, zoals het klooster van de Grande Chartreuse, de indrukwekkende abdijkerk van Sint Antonius Abdij, prachtig voorbeeld van de gotische kunst in Dauphiné, of het klooster van Notre-Dame-de-la Salette.
  9. Omdat hier heerlijk gegeten kan worden! Proef de streekproducten: de Grenoble Noten, de St-Marcellin kaas, de Chartreuse likeur en natuurlijk de enige echte gratin dauphinois, vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard!
  10. Omdat in Isère alle sporten beoefend kunnen worden, zelfs duiken (onder ijs in de winter!). Skiën natuurlijk, maar ook wandelen, sportklimmen, zeilen, vrijvliegen, fietsen, wildwatersporten… ideeën genoeg om zelfs de grootste twijfelaars te overtuigen!

… maar stil! We laten je de rest zelf ontdekken…!