Isère toerisme

De grote meren

De meren van Isère zijn heerlijke plekken voor watersport en strandplezier in de zomer. Er zijn kleinere bergmeren die je alleen kunt bereiken na een wandeling. Maar de grotere meren zijn gemakkelijk toegankelijk. Zoals het turkooizen Lac de Paladru, Lac de Laffrey en ook Lac de Monteynard, een mekka voor kitesurfers!

De grooste meren van de Isère

Lac de Monteynard

Dit turquoise meer ligt op een hoogte van 500 m, is 20 km lang en heeft een totale oppervlakte van 657 ha. Het is grotendeels toegankelijk voor watersport en het staat vooral bekend als geliefde spot voor windsurfen en kitesurfen, vissen, zeilen en wakeboarden... Je kunt er ook een tochtje maken aan boord van de Mira, die door de rivierkloven van de Drac en de Ebron vaart. Ook gaaf: boven deze twee rivieren die het meer voeden hangen twee Himalayaanse hangbruggen, die begaanbaar zijn voor voetgangers en fietsers. Wiebelen op 220 m en 180 m boven het water, unieke ervaring! 

MEER INFORMATIE

De hangbruggen bij het meer van Monteynard (P.Blanc)

Lac de Laffrey

Het meer van Laffrey ligt in het zuiden van de Isère, in de Matheysine, op maar een half uur rijden vanaf Grenoble. Ook dit soms turquoise dan weer smaragdgroene meer, met uitzicht op de bergen, heeft een hoop attracties. Roeiboten, waterfietsen, kitesurf, zeilboten… Motoboten zijn hier verboden dus je hoort alleen het geluid van kabbelend water, vogels en in de zomer ook krekels. Rondom het meer vind je een restaurant, een snackbar, een boomklimpark (Air Park) en een speeltuin met springkussens (Le Vinceland).

MEER INFORMATIE

Lac de Laffrey (F. Pattou)

Lac de Paladru

Pareltje, dit oorspronkelijke gletsjermeer van 392 ha oppervlakte! De kleur van het meer van Palaudru is fel turquoise en het water dat is niet alleen mooi, maar ook heilzaam! Dat komt door de mineralen uit de krijtbodem, dis goed zijn voor de huid. Prachtig natuurlijk gebied bovendien, met diverse soorten vissen en watervogels, die graag broeden in de rietkragen. ’s Zomers warmt het 36 meter diepe meer op tot gemiddeld 25 graden, dus da’s een aangename duik! Er zijn 4 bewaakte stranden rond het meer, waarvan 1 gratis en 3 betaald.

MEER INFORMATIE

 

Lac de Paladrou (P. Jayet)