Isère Toerisme

De Grote meren

Water natuurlijk, maar ook veel groen. Zo gauw het weer mooi weer wordt, zijn de gebieden van de Grote meren «de» ideale bestemming voor een weekend of een middagje ontspanning.

Ze zijn een van de populairste schatten van het departement. De grote meren van het departement liggen op minder dan een uur rijden van de grote steden, en zijn voor zowel gezinnen, vissers en watersportliefhebbers een plek om tot rust te komen.

De bekendste zijn Monteynard, Laffrey, Paladru, Petitchet. In de omgeving, lenen de gebieden Trièves, Beaumont, Matheysine en Voironnais zich uitstekend voor vele buitenluchtactiviteiten als uitstapjes, wandeltochten, of MTB.

Laffrey

Laffrey, gelegen aan het grootste meer van Matheysine en op 7 na het grootste meer van Frankrijk, is een paradijs voor de liefhebbers van windsurfen en zeilen.

Dit natuurlijke meer bevindt zich op 900 m hoogte gekenmerkd door z'n veranderende blauwe kleur: zwemmen, bootje varen, waterfiets, vissen , duiken, windsurf, kitesurf. Met z'in diepte van 39m en een oppervlakte van 130ha , wordt het meer van Laffrey als 8ste grootste natuurlijk meer, van Frankrijk gerekend.

Ideaal om lekker te genieten van een zonnige dag, zich al spelend of sportief te ontspannen, idividueel of met de hele familie, aan u te beslissen welke afspraak u maken zal met het meer van Laffrey !

Maar Laffrey is ook een belangrijke historische locatie op de Napoleon route.

Hier kwam op 7 maart 1815 Napoleon aan, na de Mure overgestoken te hebben.

 

MEER INFORMATIE

lac-de-paladru-alpes-isere-pierre-jayet

Charavines Meer van Paladru

Charavines is een gezellig, dynamisch en cultureel toeristisch dorpje, gelegen aan de oevers van het Meer van Paladru, halverwege Lyon, Grenoble en Chambéry.
Er wordt hier een breed aanbod van buitenactiviteiten geboden: wandelen, luieren, zwemmen, fietsen of waterfietsen...

En er zijn stranden, en campings voor een aangenaam weekend, of een ontspannende of sportieve vakantie.

 

MEER INFORMATIE

passerelle-drac-monteynard-lake-thiebaut

Meer van Monteynard

Het meer is zeer attractief voor windsurfers vanwege de gunstige winden, maar u kunt er ook een tochtje maken aan boord van de Mira, die door de canyons van de Drac en de Ebron vaart.

 

MEER INFORMATIE