Isère Toerisme

De duizelingwekkende wegen van Vercors

De wegen van Vecors, spectaculair en gedurfd, zijn in de 19de eeuw gebouwd om het gebergte voor de rest van de wereld te openen. Ze danken hun bekendheid aan hun duizelingwekkende route en de bijzondere panorama's die ze bieden.

Ze zijn een paradijs voor motorrijders geworden dankzij de mooie bochten, en het prachtige landschap.

Een zeer gevaarlijke constructie!

Enkele tientallen extreem moeilijke jaren en werkzaamheden onder gevaarlijke omstandigheden zijn nodig geweest: indrukwekkende banen gehouwen in de flank van de kliffen, hangende uitkragingen, tunnels door de rots, een route ingesloten beneden aan de kloof.

Vanuit Grenoble moet er even in Sassenage gestopt worden. Uitstapjes naar het kasteel uit de 17de eeuw en de beschermde tuinen, maar ook: "Cuves de Sassenage", landgoed van de fee Mélusine. Ga vervolgens richting de hoogvlakte van Vercors, via de gorges van le Furon.

Eerste etappe in Lans en Vercors, een dorp met een traditionele bouwstijl, hoofdkantoor van het Regionaal Natuurpark Vercors.

Verder richting Autrans en Méaudre, beroemde nordic skioorden in het hart van het gebergte, vele boerderijen met lauzestenen gevels, en paden omrand door staande lauzestenen.

Neem vervolgens de gorges de la Bourne, legendarische weg door Vercors. Een reeks van uitgehakte en hangende tunnels brengen u tot Rencurel, en daarna Choranche. Een bezoekje waard: de grotten van Choranche.

Volgende etappe: Pont en Royans, beeldschoon dorpje waar de huizen in de rotsen boven de Bourne lijken te hangen.

Terug naar de hoogvlakte van Vercors via de kleine en grote Goulets, duizelwekkende wegen die verticaal in de wand gehakt zijn.

Daarboven brengt u een bezoekje aan Villard de Lans, klimaatskioord in een ongerepte omgeving sinds de jaren 20. Nu een gezinsvriendelijk oord waar het hele jaar door van alles te doen is.

Terug naar Lans en Vercors, en vervolgens St. Nizier du Moucherotte. Dit is het hoogste dorpje van Noord Vercors. Herdenkingslocatie, Verzetsmedaille, werd hier in 1968 het schansspringen gehouden tijdens de Olympische Spelen van Grenoble (pas op: de toegang tot springplank is gevaarlijk).

De afdaling richting Grenoble gaat via de D106, vanwaar u een bijzonder uitzicht heeft op de stad en zijn agglomeratie.