Isère Toerisme

Burcht la Bastille

Burcht la Bastille van Grenoble, uit 1934: kleine versterkte berg, groot landgoed om te ontdekken, en wordt aangedaan door de eerste stedelijke kabelbaan ter wereld.

De burcht, toeristische toplocatie van de streek, is opmerkelijk goed bewaard gebleven. Ontvangt jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers uit de hele wereld, die even komen langs komen of de hele dag blijven.

Na een stukje met de kabelbaan, of via de wandelpaden kan de bezoeker de klimmers van de unieke via ferrata tegenkomen, een tochtje door de lucht maken met «Acrobastille», naar het centrum voor Moderne Kunst, het museum van de "Troupes de montagne" (bergsoldaten), de restaurants, de snackbar, de souvenirwinkel maar ook genieten van het adembenemende vergezicht: een bergachtig landschap dat zich uitrolt tot aan de horizon… Dag en nacht laat de onderliggende agglomeratie van Grenoble zich rustig bewonderen vanaf dit versterkt geheel, dat daar neergezet is als verdediging tegen de veroveraars, vermoedelijk uit de Chartreuse.

Regelmatig wordt er een programma met feestelijke, culturele en sportieve activiteiten geboden, waar jonge en oudere grenoblois zich prima vermaken. Ga naar de website voor het programma!