Isère toerisme

Grenoble, hoofdstad van de Alpen

Grenoble is de 16e stad van Frankrijk in grootte en de 2e meest innovatieve stad van Europa! Deze stad omringd door bergen is de perfecte plaats om de cultuur van de Isère te ontdekken, terwijl de gezellige straatjes in de binnenstad veel leren over de Franse joie de vivre!

Grenoble: veelzijdige stad

Een tripje naar Grenoble begint onvermijdelijk met een klim naar de Bastille, waar bezoekers met de gondellift (’s werelds eerste stedelijke gondellift!) naar het Fort van de Bastille gebracht worden. Van hieruit laat de stad, geankerd in een bergdecor, 2000 jaar aan geschiedenis zien: van het historische hart naar het wetenschappelijke centrum of de stedelijke ontwikkeling voor de Olympische Winterspelen van 1968. Grenoble kan verder worden ontdekt tijdens een bezoek aan een van de musea: Het Musée de Grenoble, vanwege de collecties van oude en 20e eeuwse kunst erkend als een van de meest vooraanstaande musea van Europa, het Musée Stendhal: gewijd aan het werk en het leven van de gelijknamige schrijver, of het Musée de l’Ancien Evêché met een historisch parcours over de streek. Net naast dit laatste museum is de antiekhandelarenwijk een bezoekje waard: u vindt er oude winkeltjes, tweedehands boekenwinkels en cafés. Deze wijk is bij lokale inwoners bekend vanwege de rommelmarkten en buurtfeesten. Het is net een dorpje midden in de stad. Vervolg uw bezoek in centrum: de talloze terrassen, bars en pubs, de kades van de Isère, een unieke plek aan de rand van deze stad omringd door bergketens, de brede straten en pleinen, zoals Place Victor Hugo of Place Grenette, maar ook de geplaveide straatjes met kleine winkeltjes in rue Lafayette, Grand Rue en rue de Bonne voor liefhebbers van shoppen!

Het Fort La Bastille

De burcht van Grenoble is een van de toeristische highlights van de Isère! Het bouwwerk is in opemrkelijk goede staat en jaarlijks komen hier meer dan 600.000 bezoekers uit de hele wereld rondkijken! Na een ritje met de kabelbaan of via de wandelpaden kan de bezoeker de klimmers van de unieke via ferrata tegenkomen, een tochtje door de lucht maken met 'Acrobastille', naar het centrum voor Moderne Kunst, het museum van de "Troupes de montagne" (bergsoldaten), de restaurants, de snackbar, de souvenirwinkel maar ook genieten van het adembenemende vergezicht: een bergachtig landschap dat zich uitrolt tot aan de horizon… Dag en nacht laat de onderliggende agglomeratie van Grenoble zich rustig bewonderen vanaf dit versterkt geheel, dat daar neergezet is als verdediging tegen de veroveraars, vermoedelijk uit de Chartreuse. Regelmatig wordt er een programma met feestelijke, culturele en sportieve activiteiten geboden, waar jonge en oudere grenoblois zich prima vermaken. Meer info: www.bastille-grenoble.com

La Bastille (P. Jayet)

MEER INFO GRENOBLE