Isère toerisme

Fietsen in de Isère

De Isère is een geweldige vakantiestreek voor fietsliefhebbers! Je kunt er prachtige tochten maken door de valleien, langs de rivieren en rond de meren die voor alle niveaus toegankelijk zijn, zowel op gewone fietsen als op e-bikes. Terwijl de bergmassieven met toppen van meer dan 3000 meter een geliefd speelterrein zijn voor wielrenners en mountainbikers.

9000 km aan fietspaden en Voie Vertes

Met dan 9000 km aan fietspaden biedt de Isère een veelzijdig aanbod voor fietsers. Met mooie bewegwijzerde routes rond de meren of de voorlopers van de Alpen, die ook voor gezinnen toegankelijk zijn. Ontdek de vele Voie Vertes, de extra ‘groene’ fietspaden, zoals de Via Vercors. Of fiets een paar etappes van de twee beroemde langeafstand-fietsroutes die de Isère doorkruizen: de ViaRhôna en de V63 door de Isère-vallei.

Bergritten en MTB-trails in de bergen

Wielrenners en sportieve fietsers kunnen zich op hun beurt uitleven op de cols in de bergen van de Oisans, Belledonne en Chartreuse. Zoals de mythische Alpe d’Huez en andere bergwegen die regelmatig deel maken van de Tour de France! En voor wie het asfalt liever verruilt voor bergweides en bospaadjes: de wintersportgebieden van de Isère veranderen in de zomer in een walhalla voor mountainbikers van alle niveaus.