Isère toerisme

Grenoble Street Art Festival

Van eind mei tot begin juli staat Grenoble elk jaar ruim een maand lang in het teken van hip & happening street-art! Tijdens het internationaal bekende Grenoble Street Art Fest' verandert heel de stad tijdelijk in een openluchtmuseum van moderne kunst!

Het Grenoble Street Art Fest' is door de jaren heen uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van de street-art. In 2021 vindt het festival al voor 7e keer plaats, van 27 mei tot 26 juni 2022.

Tijdens een wandeling door de stad kun je de bijna 80 grote werken bekijken uit deze jaargang en de festivals van de afgelopen jaren. Een speciale smartphone-app vertelt je onderweg over deze bijdragen van bekende graffitikunstenaars als Corbal, Veks Van Hillik, Goin, Seth, Nevercrew en Monkey Bird.

Kunstenaars live aan het werk

Over de hele stad verspreid zijn tijdens het Grenoble Street Art Festival meer dan 30 kunstenaars live aan een werk, waarvan sommige schilderen of spuiten vanaf steigers die façade-hoog staan opgesteld. Ook zijn er collages, stencils, installaties, foto’s, doeken, digitale kunstwerken en anamorfosen te bewonderen. En verder kun je deelnemen aan rondleidingen, tentoonstellingen, filmvertoningen, ontmoetingen met kunstenaars, een escape game en er zijn zelfs workshops voor kinderen.

Meer informatie: www.streetartfest.org