Isère toerisme

Grenoble Street Art

In de startblokken voor een maand lang street art! Het Grenoble Street Art Festival is weer terug en staat klaar om kleur te geven aan de muren van de stad en de omgeving. Er zullen grootschalige werken te zien zijn en tentoonstellingen, workshops, korte films, avondvullende films... Heel Grenoble wordt een openluchtmuseum. Geef je ogen goed de kost!

Door de jaren heen is het Grenoble Street Art Festival aan het uitgroeien tot een ware referentie in de wereld van de street art.

Op het moment kunt u op een wandeling door de stad bijna 80 werken bekijken uit de festivals van de afgelopen jaren door bekende kunstenaars als Corbal, Veks Van Hillik, Goin, Seth, Nevercrew en Monkey Bird.

Over de hele stad verspreid kunt u de meer dan dertig verschillende kunstenaars bezig zien met hun werken, waarvan 10 grootschalige! Ook zijn er onder meer collages, stencils, installaties, foto’s, doeken, digitale kunstwerken en anamorfosen te bewonderen.
En tot besluit ook tentoonstellingen, symposia, rondleidingen, ontmoetingen met kunstenaars en workshops voor kinderen!


Street Art Movie Fest

Gedurende 3 dagen vindt in de Jardin de Ville van Grenoble het Street Art Movie Fest plaats, een kans om de gehele variëteit en rijkdom van deze tak van kunst mee te beleven (in een feestelijke sfeer buiten) met documentaires, korte films en nog veel meer.