Isère toerisme

Berlioz festival

Het Berlioz-festival is een groots zomerevenement met klassieke en vooral symfonische muziek, dat elk jaar in de tweede helft van augustus plaatsvindt in La Côte-Saint-André, de geboorteplaats van de Franse componist Hector Berlioz. Een must voor liefhebbers van klassieke muziek!

Geboorteplaats Berlioz

Het Berlioz Festival is van de weinige symfonische muziekfestivals in Frankrijk. Elke zomer, eind augustus, vindt dit evenement plaats in La Côte Saint-André, geboorteplaats van de beroemde romantische genie Hector Berlioz.

De hoofdlocatie voor de symfonische concerten is de binnenplaats van het Château Louis XI. Het auditorium dat speciaal voor het Berlioz-festival is ontworpen, biedt plaats aan 1.200 toeschouwers. De overkapping beschermt publiek en musici voor slecht weer, en combineert de akoestische kwaliteit van een concertzaal met de voordelen van een buitenlocatie. De grootste nationale en internationale orkesten spelen met het grootste plezier de belangrijkste werken uit het romantische repertoire.  Op diverse andere naburige locaties worden ook  concerten gehouden, over het algemeen kleine concerten, recitals en kamermuziek.

Onvergetelijke sfeer

Twee weken lang in augustus raagt La Côte Saint-André de kleuren van het Berlioz Festival, en leeft op het ritme van muziek in de vorm van concerten op straat, of in de middeleeuwse hal, het Hector Berlioz Museum, in de bioscoop. Dankzij de toegankelijke prijzen kan iedereen genieten van prachtige muziekmomenten in een spectaculair décor en bij een onvergetelijk sfeer!

Festival Berlioz, 16-30 augustus 2022, meer informatie: www.festivalberlioz.com

Filmimpressie van de festivaleditie van 2019