Isère toerisme

Berlioz festival

Het Berlioz Festival is een belangrijk zomerevenement in het department Isère, die grote bekendheid geniet in de regio Rhône-Alpes. Zijn internationale bekendheid maakt het één van de grootste evenementen tijdens het klassieke muziekfestivalseizoen.

Ter ere van Herctor Berlioz

Het is tevens één van de weinige symfonische muziekfestivals in Frankrijk. Deze vindt iedere zomer eind augustus plaats in La Côte Saint-André, geboorteplaats van de beroemde romantische genie Hector Berlioz.

De hoofdlocatie voor de symfonische concerten, de binnenplaats van het kasteel Lodewijk de 11de, is tijdens het festival uitgerust met een structuur uniek in Frankrijk. Dit beschermt het publiek en de musici bij slecht weer, en combineert de akoestische kwaliteit van een concertzaal met de voordelen van een buitenlocatie. De grootste nationale en internationale orkesten spelen met het grootste plezier de belangrijkste werken uit het Romantische repertoire.

In het department, en in de omliggende plaatsen worden tevens concerten gehouden, over het algemeen kleine concerten, recitals en kamermuziek.

Vijftien dagen lang draagt La Côte Saint-André de kleuren van het Berlioz Festival, en leeft op het ritme van muziek in de vorm van concerten op straat, of in de middeleeuwse hal, het Hector Berlioz Museum, in de bioscoop…

Dankzij de schappelijke prijzen kan iedereen genieten van prachtige muziekmomenten in een spectaculair décor, en een vriendelijke, gemeenschappelijke sfeer.