Isère Toerisme

Steden

Zin in een stedentrip? Een combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur? Ontdek de steden van Isère. U kunt nog weleens aangenaam verrast worden...

We hebben natuurlijk Grenoble, bekende «Hoofdstad van de Alpen». Grenoble met zijn bergen, museum, Bastille, bubbels. Met ongeveer 155.000 inwoners is de administratieve hoofdstad (préfecture) van Isère verre weg de belangrijkste en bekendste plaats van het departement.

Wat noordelijker gelegen doet Vienne er maar weinig voor onder. Musea, een antiek theater, vele historische monumenten: stuk voor stuk bezienswaardigheden om te bezichtigen met het gezin of met vrienden, tijdens een weekendje of een middagje.

Grenoble

Grenoble, hoofdstad van Isère, ligt uitgestrekt aan de voet van het vooralpen gebergte van de Grande-Chartreuse, Vercors en Belledonne. De stad combineert met veel durf zijn eeuwenoude geschiedenis met geavanceerde technologieën.
De stad heeft zowel in de zomer als in de winter veel te bieden. Liefhebbers van erfgoed of wetenschap en techniek, hier zeven musea voor u. Sfeervol en intrigerend, Grenoble opent zijn deuren!

De hoofdstad van de Alpen en de Dauphiné, is ook een metropool van kunst en ideeën. Of u de stad nu in een blik vangt vanaf de Bastille, of met de neus in de wind, al wandelend door de straatjes, u zal van de ene in de andere verbazing vallen!
De oude stad heeft echte verrassingen in petto, zoals de Kathedraal van Notre Dame en zijn verbazingwekkende altaarciborie, de drukke markt van het plein Place Sainte-Claire, maar ook de kapittelkerk Saint André, waar naar schijnt het lichaam van de ridder Bayard rust.
Alvorens de nabijgelegen skipistes op te gaan, kunt u de stad niet verlaten zonder even in het museum van Grenoble te zijn geweest. De rijke en intelligente samenstelling van de verzameling plaatst het museum onder de beste van Europa.
/// www.grenoble-tourisme.com/en/

 

Vienne

Mooi Vienne: de rijke en gevarieerde geschiedenis heeft Vienne verheven tot stad van Kunst en Geschiedenis. Het is heerlijk wandelen door het historisch centrum, waar de overblijfselen van het verleden samen gaan met een bruisende handelsactiviteit en een intensief cultureel leven, met als hoogtepunt zijn Internationale Jazz festival (Jazz in Vienne, de eerste helft van juli).

Meer dan 2500 jaar geschiedenis te ontdekken

De unieke Gallisch-Romeinse locaties en monumenten bevinden zich naast het opmerkelijke middeleeuwse en Renaissance erfgoed.

De tempel van Augustus en Livia, het antieke theater, de tuin van cybèle, Saint-André-le-Bas de Vienne, klooster uit de 12de eeuw... zijn enkele "juweeltjes" die u tegen zult komen.

Een gastronomische toplocatie

Tegenover de wijngaarden van Côte-Rôtie en Condrieu, hebben Vienne en het Land van Viennois aan de wieg gestaan van de «moderne gastronomie» uitgevonden door Fernand Point. Kunst van het levensgenieten, die u het hele jaar door proeven kunt!
/// en.vienne-tourisme.com