Isère Toerisme

Platteland

Op zoek naar rust, en frisse lucht? Ontsnappen aan de dagelijkse werksleur en de stress? Trakteer u zelf dan op een paar dagen op het platteland!

We noemen dat «voor groen gaan». Ideaal voor een weekendje er even uit, of voor als u even wat anders wilt dan een strandvakantie midden in augustus, Het platteland van Isère zit vol schatten.

U komt met het gezin? Dan kunt u het plezier van de boerderij weer ontdekken. U houdt van lekker eten? Dan kunt u zich tegoed doen aan de verschillende streekproducten. Cultuur ontdekken? Dan gaat u erop uit om de vele kastelen, historische monumenten en andere verborgen erfgoedparels te bezoeken!

  • Op de grens van de kantons Crémieu, Pont de Chéruy en La Tour du Pin, is de hoogvlakte van Isle Crémieu een goed uitgebalanceerde combinatie van natuur, geschiedenis en cultuur
  • Saint Chef is een gelukkig dorp, dat zich uitstrekt zich uit aan de rand van Isle Crémieu. Dit dorp verborgen in een groene omgeving is zichzelf gebleven, en heeft een beroemdheid: Frédéric Dard, alias San Antonio, die hier zijn kindertijd doorbrengt, en als laatste rustplaats gekozen heeft.
  • Tussen Lyon en Grenoble is het Land van Bièvre-Liers ideaal om u op te laden voor een weekendje of een verblijf op het platteland.
  • Diep ademhalen, bewegen, erop uitgaan, zich verwonderen. Op steenworp afstand van Vercors, is Sud Grésivaudan een gebied met vele mogelijkheden..
  • Uitstapjes of grote wandeltochten, valleien of hoogvlakten: ten zuiden van Grenoble rijmt de Valbonnais met natuur, recreatie, charmante dorpjes en schitterende gehuchten.

Ook...

De middeleeuwse stad van Crémieu

Op 40 km de Lyon is de middeleeuwse stad van Crémieu recordhoudster van een authentiek en indrukwekkend architectonisch erfgoed, waarvan de eerste sporen teruggaan naar de 12de eeuw. Dankzij een genummerde route kunt u alle monumenten bezichtigen :
Het Dauphiné kasteel (12de eeuw), hoog vanaf zijn strategische rotspunt is de bevoorrechte getuige van de stadsontwikkeling: indrukwekkende bouwwerken, verstevigde poorten (14de eeuw), een luxueuze hal (15de eeuw), een Augustinus klooster tegen de stadsmuren (14de-19deeeuw) en vervolgens zijn kloostergang (17de eeuw)...

/// www.tourisme-cremieu.fr (french)


Pont-en-Royans

Pont-en-Royans ligt op de grens van de Vercors, op steenworp afstand van de Grands Goulets en de gorges de la Bourne. Dit dorpje dankt zijn charme aan de vindingrijkheid van de Mens, die vanaf de 16de eeuw deze woningen hangend boven de Bourne, de rivier die door het dorp loopt, gebouwd hebben om de houthandel te bevorderen.

In Pont-en-Royans kunt u bijkomen en uitrusten, en zult u ontspanning en gezelligheid vinden.

/// vercors-pontenroyans.com (french)


Vizille

>

Niet ver van Oisans en Matheysine, in het hart van een omgeving van hoge kwaliteit, is Vizille een belangrijk cultureel centrum die aan de wieg van de Franse Revolutie gestaan heeft.
Vizille is vooral bekend om zijn Kasteel uit de 17de eeuw en zijn park. In het kasteel vond de vergadering plaats van de drie ordes van de Dauphiné in de jeu de paume zaal (soort kaatsspel) tijdens de Staten Generaal van 1788.

/// www.sudgrenoblois-tourisme.com (french)