Isère Toerisme

De Grote meren

Water natuurlijk, maar ook veel groen. Zo gauw het weer mooi weer wordt, zijn de gebieden van de Grote meren «de» ideale bestemming voor een weekend of een middagje ontspanning.

Ze zijn een van de populairste schatten van het departement. De grote meren van het departement liggen op minder dan een uur rijden van de grote steden, en zijn voor zowel gezinnen, vissers en watersportliefhebbers een plek om tot rust te komen.

De bekendste zijn Monteynard, Laffrey, Paladru, Petitchet. In de omgeving, lenen de gebieden Trièves, Beaumont, Matheysine en Voironnais zich uitstekend voor vele buitenluchtactiviteiten als uitstapjes, wandeltochten, of MTB.

 

Laffrey

Laffrey, gelegen aan het grootste meer van Matheysine en op 7 na het grootste meer van Frankrijk, is een paradijs voor de liefhebbers van windsurfen en zeilen.
Maar Laffrey is ook een belangrijke historische locatie op de Napoleon route.

Hier kwam op 7 maart 1815 Napoleon aan, na de Mure overgestoken te hebben.

Charavines Meer van Paladru

Charavines is een gezellig, dynamisch en cultureel toeristisch dorpje, gelegen aan de oevers van het Meer van Paladru, halverwege Lyon, Grenoble en Chambéry.
Er wordt hier een breed aanbod van buitenactiviteiten geboden: wandelen, luieren, zwemmen, fietsen of waterfietsen... En er zijn stranden, en campings voor een aangenaam weekend, of een ontspannende of sportieve vakantie.

Meer van Monteynard

Het meer is zeer attractief voor windsurfers vanwege de gunstige winden, maar u kunt er ook een tochtje maken aan boord van de Mira, die door de canyons van de Drac en de Ebron vaart.