Isère toerisme

De mooiste uitkijkpunten

Prachtige panorama’s… ach, er zijn er zoveel in de Isère! Maar vanaf deze vier plekken heb je werkelijk adembenemende uitzichten op onze natuurparken en bergmassieven.

De top van de Pic Blanc

Oisans – Alpe d’Huez (3.330 meter hoogte)

Hoog in de bergen van de Grandes Rousses biedt de Pic Blanc een uitzonderlijk uitzicht over maar liefst een vijfde deel van Frankrijk. Ja echt waar! Als het helder weer is uiteraard, maar daarover kunnen we duidelijk zijn: hier schijnt de zon 300 dagen per jaar! Pic Blanc maakt deel uit van het skigebied van Alpe d’Huez en de top is bereikbaar met de kabelbaan die naar hem vernoemd is. Vanaf dit hoge punt wacht je bovendien twee legendarische pistes (Sarenne en de Tunnel) voor de afdaling terug naar Alpe d’Huez.

 

Beeld: L. Salino

Het uitkijkpunt van Ecrins

Oisans – Les 2 Alpes (3.400 meter hoogte)

Dit spectaculaire uitkijkplatform is geïnstalleerd op de top van de Soreiller-gletsjer. La Belvedère des Ecrins is 7 meter lang en kijkt uit over de vallei van de Selle, op een hoogte van 1.500 meter. Er wacht je een adembenemend uitzicht op de mooiste omliggende bergtoppen! In de winter kun je naar dit uitzichtpunt skiën vanaf de top van de skilift Puy Salié, de rest van het jaar wandel je erheen vanaf de kabelbaan.

 

Beeld: Alexandre Gelin

Het (ski)dorp Chamrousse

Belledonne – Chamrousse (2.250 meter hoogte)

Dit is het mythische skioord van de Olympische Winterspelen van 1968, beroemd geworden dankzij de Franse alpineskiër en drievoudig goudenmedaillewinnaar Jean-Claude Killy. Het ligt op een plateau aan de rand van het Belledonne-gebergte en vanuit het hele dorp heb je een uniek panorama van de Vercors, de Chartreuse, de Trièves en de iconische Mont Aiguille, evenals de vallei van de Isère. Niet verwonderlijk dat Chamrousse de favoriete weekendspot is van de inwoners van Grenoble. Het hoogste punt, de Croix de Chamrousse, ligt op 2.250 meer hoogte.

 

Beeld: Images & Rêves / ODT Chamrousse

Observatiedek Vertige des Cimes

Vercors – Lans-en-Vercors (1.715 meter hoogte)

Niet voor watjes! Dit 2 meter lange, hangende observatiedek bevindt zich 300 meter boven de grond! De sensatie van het "in de leegte stappen" is heel bijzonder. Misschien vergeet je bijna om je heen te kijken en dat zou jammer zijn, want je hebt een ongelooflijk 360 graden uitzicht, van de Chartreuse tot de Mont Blanc, over Grenoble, de Belledonne, de Oisans en het Taillefer gebergte. Je kunt de loopbrug te voet of op ski's bereiken vanaf de top van de skilift Combe des Virets.

 

Beeld: V. Juraszek