Isère toerisme

De geheimen van Vienne

Vienne ligt 30 km ten zuiden van Lyon en heeft een rijk gastronomisch en historisch erfgoed

Wandelen door de stad

In de derde eeuw voor Christus was Vienne de hoofdstad van een Gallische stam, de Allobrogen, tot het door de Romeinen veroverd werd, hetgeen een rol speelde in de internationale bekendheid die het nu heeft.

Thans zijn het Romeinse theater, de tempel van Augustus en Livia, de pyramide, de tuin van Cybele, etc. overblijfselen van het bijzondere Gallo-Romeinse verleden. De 7 hectare grote archeologische vindplaats Saint-Romain-en-Gal/Vienne en de musea aan de rand van de stad behoren tot de beste Europese musea.

De Middeleeuwen hebben ook hun sporen nagelaten in het stadsbeeld. Kloosters, kerken en kathedralen zoals het klooster en de kerk van Saint-Andréle-Bas of de kathedraal van St. Maurice, zijn levende bewijzen van de invloed van de geestelijkheid in die tijd.

DISCOVER VIENNE

Een plek voor lekkerbekken

Los van het historisch erfgoed is Vienne ook de bakermat van de hedendaagse gastronomie. “La Pyramide” is een restaurant met Michelin-sterren waar de beroemdste Franse chef-koks als Paul Bocuse, de gebroeders Troisgros en Alain Chapel zijn opgeleid.

De koks in de keuken zetten al hun vernuft en creativiteit in om uw smaakpapillen te strelen.

Wijnkenners halen hun hart op in het levendige stadscentrum met een glaasje lokale Condrieu wijn. Deze moeilijk te vinden wijn wordt als buitengewoon beschouwd en wordt verbouwd in het zuidelijke deel van de stad.

Wijntoerisme is enorm populair in deze streek waar de wijn van de Côte-Rôtie als “vin viennois” meer dan 2000 jaar geleden al beroemd was.

DISCOVER VIENNE WINE

Achter de muziek aan

Een zomers uitje naar Vienne zou echter niet compleet zijn zonder een bezoek aan het beroemde jazzfestival. Twee weken lang spelen de grootste internationale jazz-artiesten op het mythische podium van het Romeinse theater in Vienne.

JAZZ À VIENNE FESTIVAL

Natuur en ontspanning

Waarom niet erop uit om de omgeving te verkennen met een (elektrische) fiets? De ViaRhôna is de nieuwe fietsroute langs de rivier de Rhône.

Het recreatiegebied op het schiereiland biedt een grote keus aan activiteiten en mogelijkheden in een natuurlijke omgeving

Ook kunt u op allerlei manieren het Regionaal Natuurpark Pilat verkennen, een park vol geuren en verrassingen voor de zintuigen: de via ferrata beklimmen in Planfoy, go-karten in Graix, raften en zwemmen in Saint-Pierre-de-Boeuf, door de bomen slingeren of zelfs met een scooter van de berg af racen, paragliden!

MEER INFORMATIE