Cyclotoeristische tochten

Tussen Autrans en Méaudre

the Vercors

Dit rondje gaat over de weggetjes die de dorpen Autrans en Méaudre verbinden, in het uiterste noorden van het Regionale Natuurpark van Vercors.

Deze route met weinig hoogteverschil is zeer geschikt voor het hele gezin. De route neemt u mee door de graslanden van het dal van Autrans, met hier en daar een traditionele Vercors boerderij met zaaggevel, ook wel «musspringers» (sauts de moineaux) genoemd.

UW ROUTE
De Thorénas, verzamelpunt in het gehucht Les Gonnets. Ga vervolgens linksaf, richting Meaudre. In Méaudre, linksaf richting Les Gerboux, langs Piaillon en vervolgens rechtsaf richting Autrans. Rechtdoor over de D106C via Andrévière, richting les Gonnets, en Thorénas.

De beste periode: van maart tot november

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● De fonteinen op de pleinen van Autrans en Méaudre, en het "Maison des Sports" (Sporthuis) in Autrans (toiletten).
● Picknick- en recreatieterrein in het centrum van Méaudre, en picknicktafels aan de oever van de rivier Le Méaudret.
● Een prachtig uitzichtpunt die u niet missen mag: op kilometer 10, op de top van de heuvel als u Autrans verlaat, richting de Maagd.

OM TE PROEVEN
De "Gratin Dauphinois", gemaakt van aardappels, crème, melk en zout, is het legendarische gerecht uit de Isère.
Régis Aribert van het hotel de la Buffe in Autrans is meester geworden in de bereiding van de gratin dauphinois, onder andere dankzij een zeer bestudeerde kooktechniek wat het gerecht heerlijk smeuïg maakt.
Tel.: +33 (0) 4 76 94 70 70
www.la-buffe.fr

UITTIPS
De alpenweide van La Molière is toegankelijk vanaf Autrans via een bosweggetje. Deze uitgestrekte bergweide, paradijs voor de liefhebbers van nordic skiën in de winter, biedt een schitterend uitzicht op de bergketens Belledonne en Mont Blanc.
Tel.: +33 (0) 4 76 95 30 70
www.autrans.com


Op de schansen van Autrans zijn de wedstrijden van schansspringen en Noordse combinatie van de Olympische Winterspelen van Grenoble in 1968 gehouden. Deze staan voor een lange lokale traditie van skispringen. Zijn uitgerust voor zowel de zomer als de winter, en worden nog altijd gebruikt voor vele nationale en internationale wedstrijden.
Tel.: +33 (0) 4 76 95 30 70
www.autrans.com


Le Trou (Het Gat) die blaast in Méaudre is een spleet waar ijskoude wind uit ontsnapt, die komt uit het diepgelegen netwerk van ondergrondse galerijen van de Vercors.
Tel.: +33 (0) 4 76 95 20 68
www.meaudre.com

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - Informatiepunten
Autrans
Tel.: +33 (0) 4 76 95 30 70
www.autrans.com
Méaudre
Tel.: +33 (0) 4 76 95 20 68
www.meaudre.com
Vercors Tourisme
vercors.fr

Votre itinéraire

Tussen Autrans en Méaudre

France

Itinéraire avec Google Map