Cyclotoeristische tochten

Tocht "Le tour des Quatre-Montagnes"

Cyclotourisme en vercors

Vier Bergen voor vier parochiegemeenschappen: Méaudre, Autrans, Lans-en-Vercors en Villard-de-Lans.

Deze tocht, die start vanuit Méaudre, gaat door het dal van Autrans, naar het dal van Lans via col de la Croix Perrin, om vervolgens Lans-en-Vercors en Villard-de-Lans te bereiken, belangrijkste dorp van Vercors. De terugweg gaat via het verfrissende weggetje van de gorges du Méaudret. Deze route trekt door de uitgestrekte graslanden omringd door bossen, waar u heerlijk even kan uitrusten in de schaduw.

UW ROUTE
Neem vanuit Méaudre de D106 tot Villard de Lans, door het plaatsje heen en vervolgens richting Lansen-Vercors via Le Peuil: u gaat via Ville Vieille en Les Francons. Ga vervolgens linksaf, langs het Maison du Parc (Parkhuis), en neem de D106 naar Autrans. In het gehucht Le Bouchet, eerst rechts, en vervolgens linksaf (Le Truc). Rechtdoor tot Villeneuve, en linksaf weer terug naar Autrans. De terugweg gaat via een weg, die parallel loopt aan de D106C.

De beste periode: van maart tot november.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● De fonteinen op de pleinen van Autrans en Méaudre, en het "Maison des Sports" (Sporthuis) in Autrans (toiletten).
● De fonteinen in Villard-de-Lans: in het gehucht les Jarrands, in het centrum bij de kerk, naast het VVV kantoor, oriëntatietafel op de parkeerplaats Glénat.
● In het gehucht Les Geymonds: prachtig uitzicht, picknicktafel en toilet.
● In Lans-en-Vercors: Picknicktafels en toilet bij het VVV kantoor.
● Uitzichtpunten tussen Villard-de-Lans en Lans-en-Vercors, op de bergketen van de Vercors.
● Uitrusten langs de rivier in de gorges van de Méaudret

OM TE PROEVEN
De Bleu du Vercors
Het 35ste AOC kaasproduct erkend in Frankrijk, is een kaas van koemelk met geaderde wrongel, zacht, crèmig, subtiel van smaak met een notengeur. Wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt, en is zeer verbonden met het Vercors gebied, de veeteelt in de bergen, de natuurlijke productietechnieken, een sterk gewortelde traditie en een eeuwenoude kennis.
www.vercorslait.com


UITTIPS
De "Magie des Automates" (de Betovering van Automaten) in Lans-en-Vercors is een betoverende, poëtische wereld bevolkt met 350 bewegende personages, in verschillende decors: het Gehucht met de Geheime Woning van de Kerstman, Het Berendorp er even buiten en het Wolvenhuis.
Tel.: +33 (0) 4 76 95 40 14
www.magiedesautomates.com


"Maison du Patrimoine" (Erfgoedhuis) in Villard-de-Lans, ondergebracht in het voormalige stadshuis, in het centrum van Villard-de-Lans, presenteert de geschiedenis van de Quatre Montagnes met thema's als het verzet, landbouw, ambacht, het klimatisme, de Olypische Spelen van 1968, de aanleg van de wegen en de ontwikkeling van toerisme en vervoer.
Tel.: +33 (0) 4 76 95 17 31
www.villarddelans.com


De historische locatie van Valchevrière is een van de ontroerendste, en meest realistische locaties voor het Verzet in de Vercors. Dit gehucht diende als kamp voor "maquisards" (verzetstrijders) toen dit het toneel werd van hevige gevechten op 22 en 23 juli1944. De huizen werden vervolgens in brand gestoken, alleen de kapel bleef gespaard. Het gehucht is in dezelfde staat gebleven, met de stenen onbedekt, en zwart gebrand. Een kruistocht, waarvan iedere stop een origineel bouwwerk is, verbindt Valchevrière met Villard-de-Lans.
Tel.: +33 (0) 4 76 95 17 31
www.villarddelans.com

PRAKTISCHE GIDS
Extrem’Evasion voor fietsreparaties, in Lans-en-Vercors.
Tel. +33 (0) 4 76 27 38 67

VVV kantoren - Informatiepunten
Autrans: Tel.: +33 (0) 4 76 95 30 70 - www.autrans.com
Meaudre: Tel.: +33 (0) 4 76 95 20 68
www.meaudre.com
Lans-en-Vercors Tel.: +33 (0) 4 76 95 42 62
www.lansenvercors.com
● Villard-de-Lans
Tel. +33 (0) 4 76 95 10 38 - www.villarddelans.com
Vercors Tourisme: vercors.fr

Votre itinéraire

Tocht "Le tour des Quatre-Montagnes"

France

Itinéraire avec Google Map