Cyclotoeristische tochten

Portes des Alpes

Héron à l'étang de Montjoux

Gelegen in een driehoek tussen Bourgoin-Jallieu, Vienne en Lyon, neemt deze route u mee door een glooiend landschap, waar de eerste Alpentoppen al zichtbaar zijn.

Akkers, bosjes en vele vijvers kruisen uw weg. U trekt door vele gehuchten en dorpjes, met hun bouwwerken van stampaarde, traditioneel materiaal uit de streek dat het landschap zijn gouden weerspiegelingen geeft.

UW ROUTE
Neem vanuit Meyrieu-les-Etangs richting het recreatiecentrum, en ga vervolgens richting Saint-Anne-sur-Gervonde. Rechtdoor via La Molière, Tramolet, vervolgens de D1085 nemen via La Combe. Linksaf om weer terug naar het vertrekpunt te gaan. U gaat via Rivoire, en vervolgens Culin.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Picknicken bij het recreatiecentrum van Meyrieu-les-Étangs.
Tel.: +33 (0) 4 74 59 30 34.
● In Sainte-Anne sur-Gervonde, fietsschoonmaakpauze in een van de vier wasstraten voor fietsen.
www.sainteannesurgervonde.fr

OM TE PROEVEN
De brioche van Bourgoin werd voor het eerst gemaakt in 1449, toen de toekomstige koning Lodewijk 11de in de stad verbleef. De bakkers, die iets ter ere van de kroonprins wilden maken, maakten van meel, melk, honing, eieren en gist gebak in de vorm van een kroon. Maar pas in de 19de eeuw kreeg een bakker het idee om deze brioche te versieren met rode en witte suikers, pralines en dragees. Is te vinden bij alle bakkers van Bourgoin.

UITTIPS
Het museum van Bourgoin-Jallieu: ondergebracht in het voormalige kapel van Antonieten gebouwd in 1503 en het Hôtel-Dieu ziekenhuis, gebouwd in de 18de eeuw, wordt hier de geschiedenis van het stof bedrukken getoond, specialiteit uit Lyon.
Tel.: +33 (0) 4 74 28 19 74
www.bourgoinjallieu.fr/cultuur/museum


Het gevoelige natuurgebied van de vijver van Montjoux: op deze locatie is een flora en fauna ondergebracht die beschermd moet worden. Iedere zomer worden er gratis rondleidingen georganiseerd door natuurgidsen, om de purperreiger, de ijsvogel of de moerasvarens te observeren…
www.isere.fr/environnement

PRAKTISCHE GIDS
Saint-Jean-de-Bournay
Tél.: +33 (0) 4 74 58 79 79
● Isère, porte des Alpes.
www.tourisme-ipa38.fr
Bourgoin-Jallieu
Tél.: +33 (0) 4 74 93 47 50
www.bourgoinjallieu.fr

Votre itinéraire

Portes des Alpes

France

Itinéraire avec Google Map