Cyclotoeristische tochten

Om het meer van Verney

Allemont

Dit makkelijke rondje om het meer van Verney vertrekt vanuit Allemont, en neemt u mee voor een rustig tochtje door de betoverende omgeving van de vallei van Eau d’Olle.

Deze vallei, genesteld tussen het massief van Belledonne en die van Grandes Rousses, gaat naar boven richting de cols du Glandon en de Croix de Fer.

UW ROUTE
Vanaf het kruispunt RD 526 / RD 43, over ongeveer 2 kilometer de RD 526 richting Rochetaillée volgen. Voor de brug over de Romanche, linksaf richting de gehuchten le Raffour en la Beurrière, de klim doorzetten en het weggetje van le Boulangeard nemen. Nog voor het dorpje Oz afdalen, richting het meer van Verney via de RD44a, om de RD526 te nemen. Rechtsaf en richting Rivier-d’Allemont en de col de la Croix de Fer nemen; de weg gaat flink omhoog. Linksaf richting het gehucht le Villaret via de RD 43. Zo komen we rustig over de RD 526 bij Allemont aan.

De beste periode: van mei tot oktober

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Parc des Tilleuls in Allemont, met zijn tweehonderd jaar oude lindebomen, de fontein met drinkwater, en de picknicktafel.
● De watersportbasis (geopend in juli en augustus), watertappunt en autowasgelegenheid in de zomer op de parkeerplaats van les Planteys.

OM TE PROEVEN
Génépi likeur
Het verhaal gaat dat het recept van de Génépi likeur door een monnik tijdens de Revolutie is overgedragen aan Charles Meunier, stoker uit de dauphinois. En zo werd het drankje vanaf het begin van de 19de eeuw op de markt gebracht. Maar al sinds mensnheugenis maakten de bergbewoners deze likeur op basis van alsem, onfeilbaar middel tegen verkoudheid en kneuzingen!

UITTIPS

Het Riviermuseum in Allemont is verdeeld in twee zalen; een gewijd aan de steenbok, en de ander aan de geschiedenis van de vliegtuigcrash van Sir Trafford Leigh-Mallory op 14 november 1944, boven de Rivier d’Allemont.
Tel.: +33 (0) 4 76 79 83 06
www.allemont.fr


Het Erfgoedcentrum in Vaujany, gebaseerd op verhalen, vele foto's en enkele voorwerpen geleend door inwoners, vertelt het dorpsleven over een periode van 100 jaar, de 20ste eeuw, met 3 hoofdthema's:
Het leven van een boer in de bergen, het begin van de hydroelectriciteit en de ontwikkeling door de jaren heen, waaronder de komst van het internationale toerisme.
Tel.: +33 (0) 4 76 79 96 35


Het Fauna huis, ondergebracht in het voormalige gemeentehuis van Vaujany, presenteert het wilde dierenleven in Oisans. Opgezette dieren, ontlasting, afdrukken, geluiden: alles om hun aanwezigheid in het natuurlijke milieu te herkennen.
Tel.: +33 (0) 4 76 79 87 07


Hydrelec museum in Vaujany
Hier vindt u alles over de hydroelecktriciteit technieken, en de wereld van de hydraulische centrales. Op dit moment wegens verbouwing gesloten; het museum heropent zijn deuren weer in de zomer van 2014.
Tel.: +33 (0) 4 76 80 78 00

 

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - informatiepunten
Allemont
Tel.: +33 (0) 4 76 80 71 60 – www.allemont.com

Oz-en-Oisans
Tel.: +33 (0) 4 76 80 78 01 – www.oisans.com

Oisans tourisme
www.oisans.combike-oisans.com

Votre itinéraire

Om het meer van Verney

France

Itinéraire avec Google Map