Cyclotoeristische tochten

Om het meer van Paladru

Lac de Paladru

Dit rondje neemt u mee om het meer van Paladru, het op vier na grootste natuurmeer van Frankrijk.

Het vertrekpunt is Charavines, die zijn bekendheid dankt aan de al jaren durende archeologische opgravingen, en die overblijfselen daterend uit het neolithicum en de middeleeuwen hebben blootgelegd.
Tijdens deze fietstocht kunt u genieten van de prachtige panorama's over het turkoois kleurige water van het meer, en kennismaken met een rijke onroerend erfgoed.

UW ROUTE
Ga vanuit Charavines richting het recreatieecentrum, vervolgens rechtdoor langs de oevers van het meer van Paladru. In Montferrat, net na het moeras van Véronnière, rechtsaf richting Saint-Pierre de Paladru.
Vervolgens linksaf richting Valencogne, en rechtdoor over de D17 tot Le Pin. De D17 aanhouden; vervolgens linksaf, weer terug naar het vertrekpunt.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Het Bos d’Amour in Charavines, promenade van 600 meter aangelegd langs het meer. Picknicktafels, sanitair.
● "La Véronnière" in Montferrat, recreatiegebied langs de oever van het meer met snackbar in de zomer, ecologisch sanitair.

OM TE PROEVEN
"La Frivole" is een bewaarbier, vervaardigd in een micro-brouwerij in Le Pin. Het assortiment bestaat uit een blonde, ginger ale, bruine, en natuurlijk de beroemde groene: blond bewaarbier met Chartreuse likeur.
www.brasserielafrivole.com

UITTIPS
Het archeologische museum van het meer van Paladru in Charavines, waar het resultaat van de opgravingen in het meer van Paladru tentoongesteld worden. Twee verzwolgen locaties zijn onderzocht: Het Zwemmersdorp (village des Baigneurs) gedateerd uit eind neolithicum, en de middeleeuwse woning van Colletière (An Mil).
Tel.: +33 (0) 4 76 55 77 47
www.museelacdepaladru.com

Grange Dimière in Le Pin is een voormalig bijgebouw van het Kartuizerklooster van de Sylve Bénite, gedateerd uit 1655. Is indrukwekkend door zijn uitgestrekte bouwstijl en architectonische kwaliteit (keien en dakpannen) die getuigen van de rijkdom en macht van de kartuizerstichting.
Tel.: +33 (0) 4 76 27 94 21
www.grangedimiere.com


Het kasteel van Virieu (11de -18de eeuw) is verbazingwekkend door zijn militaire karakter, en de tuinen in Franse stijl. Er zijn prachtige vertrekken te bezichtigen: de Lodewijk de 13de kamer, de middeleeuwse keuken, de kapel (17de eeuw), de burchttoren met zijn «trechtervormige» gewelf. De indrukwekkende voordeur is versierd met 2115 originele spijkers.
Tel.: +33 (0) 4 74 88 27 32
www.chateau-de-virieu.com


Het kasteel van Pupetières, eigendom van de familie de Virieu sinds de bouw in de 13de eeuw, werd vernietigd tijdens de Franse Revolutie. Werd weer opgebouwd in neo-middeleeuwse stijl door Eugène Viollet-le-Duc, die tevens de Notre-Dame-de-Paris gerestaureerd heeft.
Tel.: 06 14 30 27 31
www.pupetieres.jimdo.com

PRAKTISCHE GIDS
Natura Vélo, MTB centrum, waspaal en fietspompzuil
245, rue des Bains à Charavines.
Tel. +33 (0) 4 76 35 64 98 of +33 (0) 6 23 33 15 90
www.naturavelo.com
VVV kantoren - informatiepunten
Charavine
Tel.: +33 (0) 4 74 53 80 30 - www.paysvoironnais.info

Votre itinéraire

Om het meer van Paladru

France

Itinéraire avec Google Map