Cyclotoeristische tochten

Langs de oevers van de Rhône, tussen boomgaard en erfgoed

Vienne

Dit tochtje langde de Rhône vallei is een voorproefje van de Provence et de zon. Vertrek vanuit Vienne, stad met een rijk Gallisch-Romeins en middeleeuws erfgoed, dat iedere zomer opleefd tijdens zijn beroemde Jazz festival.

Vervolgens neemt de route u mee door de wijngaarden, en de vele boomgaarden, waar z'n dertigtal verschillende soorten fruit groeien, tot aan Roussillon met zijn kasteel in de renaissance stijl.

UW ROUTE
Vanuit Vienne de D167 nemen richting Jardin, en aanhouden tot Saint-Sorlin de Vienne. Op de kruising met de departementale, rechtsaf naar Montseveroux via les Bournes. Rechtdoor via les Roberts, les Guichards en la Limone richting la Chapelle-de-Surieu, en vervolgens Saint-Romain- de-Surieu. Niet lang daarna linksaf richting Ville-sous-Anjou, Salaise-sur-Sanne en vervolgens Roussillon. En dan de Rhône vallei in via Poncin, Assieu en Les Côtes-d’Arey. Terug naar Vienne over de D46, via Verpreux.

Beste periode: het hele jaar door
 

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Het eiland Barlet in Saint-Romain-en-Gal
Deze tweede vertakking van de Rhône (Lône) biedt een zeer geliefd terrein onder de wandelaars, die hier de cyclotoeristen tegenkomen. U kunt een hapje eten in de herberg, waar tevens fietsen gehuurd kunnen worden.
Tel.: +33 (0) 4 74 53 80 30
www.vienne-tourisme.com
● De gemeentevijver van Roussillon (picknickterrein)
● Uitzicht op de Madone van Ville sous Anjou (picknickterrein en panorama)


OM TE PROEVEN

Colombier perenbrandewijn. Aan het begin van de vorige eeuw, in zijn dorp de Villette-de-Vienne, had een grote vriend van Fernand Point, Joannès Colombier, de destillatie van williamsperen uitgevonden. Drie generaties fruittelers verder, worden de beroemde peren gevangen in een fles nog altijd geserveerd in de beste restaurants!
Tel.: +33 (0) 4 74 57 98 05
www.poire-colombier.com


UITTIPS
De stad Vienne
Vienne, antieke stad, Heilige stad. De stad zit bordevol erfgoedschatten en musea.
Tel. +33 (0) 4 74 53 80 30
www.vienne-tourisme.com


Het kasteel van Roussillon
Dit kasteel heeft een zeer Italiaanse klasse weten te bewaren. In dit kasteel, in het jaar onzes Heren 1564, tekende de jonge koning Karel de 9de, vergezeld door zijn moeder Catherine de Médicis op 9 augustus het Edict van Roussillon. Zo maakte hij dat het nieuwe jaar in het gehele koninkrijk van Frankrijk op 1 januari begon...
Tel.: +33 (0) 4 74 86 72 07
www.tourisme-pays-roussillonnais.fr


De tuin van Bois Marquis in Vernioz
Deze botanische tuin van een hectare groot heeft het kwaliteitslabel "Jardin Remarquable" (Opmerkelijke Tuin). Aangelegd in een pure Engelse stijl met een mooie verzameling heesters, grassoorten en heideplanten.
Tel.: +33 (0) 4 74 84 42 32

www.lejardinduboismarquis.com

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - informatiepunten
Vienne
Tel.: +33 (0) 4 74 53 80 30
www.vienne-tourisme.com
● Roussillon
Tel.: +33 (0) 4 74 86 72 07
www.tourisme-pays-roussillonnais.fr

Votre itinéraire

Langs de oevers van de Rhône, tussen boomgaard en erfgoed

France

Itinéraire avec Google Map