Cyclotoeristische tochten

Het land van San-Antonio op fiets

Oeuvre d'Arcabas

« Saint-Chef, een gelukkig dorp: ik hou van deze streek en zijn inwoners […] Genesteld in zijn heuvels, is dit een plek bij uitstek voor bezinning, meditatie, rust. »

Zo beschreef Frédéric Dard, schrijver van de avonturen van commissaris San-Antonio, deze streek in Isère beschreef die hem zo aan het hart lag. Een rijk erfgoed, heuvels beplant met wijnstokken, vijvers en kastanjebossen: een aantal goede redenen om te gaan fietsen in het land van San-Antonio.

UW ROUTE
Ga vanuit het gehucht Morthelayse richting Dolomieu, via La Petite Frette. Rechtdoor tot Faverges-de-la-Tour; vervolgens in La Ballatière rechtsaf, richting La Chapelle-de-la- Tour. U gaat door Saint-Martin, Les Plagners en de Molard. Rechtdoor tot Rochetroin via Chatanay. Ga rechtsaf richting Montcarra, via Reculefort. Ga ten slotte rechtsaf door Les Liobards, Les Balmes en Vignoze om weer terug te keren naar het vertrekpunt.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Uitzichtpunten in de dorpen Rochetoirin en Faverges-de-la-Tour.
● Verfrissende stop in de gorges van le Pissoud in Faverges-de-la-Tour.

OM TE PROEVEN
Le Miron uit la Tour-du-Pin
Een chocolade gemaakt van nougatine, praliné, gekonfijt citroen en amandelspijs. Werd gecreëerd ter ere van het nationale Colombiaanse voetbalteam, dat in la Tour-du-Pin verbleef tijdens het WK in 1998.

UITTIPS
In de abdij van St-Chef is een van de mooiste schatten van de romaanse kunst in Frankrijk te zien:
prestigieuze fresco's uit de 12de eeuw, die bijzonder goed bewaard zijn gebleven. Het erfgoedhuis, ondergebracht in een voormalige kunnikershuis, is een waardige afsluiting van het bezoek.
Tel.: +33 (0) 4 74 92 59 92
www.saint-chef.fr


De twee drieluiken van de Notre Dame de l’Assomption kerk in Tour-du-Pin, een uit de 16de eeuw, een weergave van een kruisiging, lange tijd toegeschreven aan een leerling van Dürer, en de ander, van deze tijd, van de dauphinois schilder Arcabas «Visite des mages d’orient» die de verering van de koningen herinnert.
Tel.: +33 (0) 4 74 97 14 87
www.latourdupin.fr


Ondergebracht in een gerenoveerde voormalige weeffabriek, laat het Dauphinois Weefmuseum (Musée du Tisserand Dauphinois) in La Batie-Montgascon het werk van de "canuts" (zoals de weefarbeiders genoemd werden) in de 19de eeuw weer herleven, door een presentatie van weefgetouwen beroepen, machines in perfecte staat
en nog in bedrijf: brokaat, fluweel van Gênes, lampas en tule.
Tel.: +33 (0) 4 74 83 08 99
www.batie-montgascon.com

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - informatiepunten
La Tour-du-Pin
Tel.: +33 (0) 4 74 97 14 87 - www.tourisme-valsdudauphine.fr

Saint-Chef
Tel.: +33 (0) 4 74 27 73 83 - www.saint-chef.fr

Votre itinéraire

Het land van San-Antonio op fiets

France

Itinéraire avec Google Map