Cyclotoeristische tochten

Het land van Mandrin

Château de Bressieux

Prachtig uitzicht over de Vercors en de vlakte van de Bièvre, wat kleine beklimmingen en afdalingen door de kastanjebossen… een niet zo rustig tochtje door het land van een geliefde dief.

In het midden van de 18de eeuw verzette Mandarin zich tegen de belastinginspecteurs, en beroofde hen van de belasting die ze voor rekening van de Koning van Frankrijk moesten innen: la taille (grondverbruik), de zoutbelasting of accijns.

Deze route vanuit Marnans neemt u mee door het bos van Chambaran, waar deze beroemde dauphinois smokkelaar de gewoonte had zich midden in te verschuilen.

UW ROUTE
Neem vanuit Marnans richting Saint- Etienne de Saint-Geoirs, langs de Fabriek en het Kasteel van Bressieux. Rechtdoor over de D130B, en linksaf richting la Combe de Vaux. Saint-Etienne de Saint-Geoirs voorbij, richting Saint-Geoirs via de Barrière. Rechtdoor tot Izeaux via Plan. Afdalen richting La Forteresse, volg daarbij Saint-Paul d’Izeaux en Girin (D73B). Rechtdoor richting Saint-Michel-de-Saint-Geoirs via de Fourcoules, naar de Col de Toutes Aures via Brion. Ga ten slotte naar Roybon via de D156, en rechtsaf terug naar Marnans via D156C.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Col de Toutes Aures: panoramisch uitzicht, oriëntatietafel en picknicktafel.
● Opmerkelijk tappunt: de fontein van Saint-Paul-d’Izeaux.
● Het kamp van Cesar in Plan: Deze uitgestrekte oppidum, geïnstalleerd op de toppen van de heuvels die de vallei van Isère scheidt van de vlakte van de Bièvre, ligt op een hoogte van 789 meter, en zou door César gebruikt zijn als schuilplaats.

UITTIPS
De hooggelegen, indrukwekkende roze stenen, overblijfselen van het feodale kasteel van Bressieux, getuigen nog van de militaire rol die hij in de middeleeuwen speelde. Het lager gelegen museum geeft een overzicht van de geschiedenis van het kasteel. Keukengerei, wapenschild...
Tel. +33 (0) 4 74 20 15 45
http://bressieux38.free.fr


Een bezoekje aan Roybon met zijn huizen van keien, en de verbazingwekkende replica van het Vrijheidsbeeld, cadeau van Frédéric-Auguste Bartholdi aan zijn vriend Mathias Saint Romme, Senator onder de 3de republiek, geboren in Roybon.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86
www.tourisme-bievrevalloire.com


De fabriek-pension Girodon in Saint-Siméon de-Bressieux is een voormalige zijdeweeffabriek. Deze is gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw, en vervolgens gesloten in 1934. Het pand, tegenwoordig privé, kan niet bezichtigd worden, maar zijn verbazingwekkende glazen dak, zichtbaar van buitenaf, is de moeite waard om even te stoppen.
www.tourisme-bievrevalloire.com


In het natuurpark van Chambaran zijn veel dieren in volledige vrijheid te vinden, zoals: herten, damherten, moeflons, reeën, everzwijnen, vogels.
Tel.: +33 (0) 4 74 20 14 93
www.parcdechambaran.fr

OM TE PROEVEN
De "gaffe de Chambaran" een boeren makaron gemaakt met honing en kastanje, met een dun laagje bosvruchtenpulp.

PRAKTISCHE GIDS /// Fietsreparatiesetje bij het VVV kantoor van Roybon, en van Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86 - www.tourisme-bievrevalloire.com
VVV kantoren - informatiepunten
● Roybon - Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86
www.tourisme-bievrevalloire.com
● Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs
Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86
www.tourisme-bievrevalloire.com

Votre itinéraire

Het land van Mandrin

France

Itinéraire avec Google Map