Cyclotoeristische tochten

In het land van de lauzesteen

Hières sur Amby

In Isle Crémieu is steen overal: mooie, zorgvuldig opgestapelde lauzesteen muurtjes als afscheiding van tuinen en weiden, als dakbedekking van de hal, een wasplaats of om een stadsmuur van te bouwen

Deze route door het land van steen neemt u mee naar Crémieu, de middeleeuwse stad, en vervolgens langs de kliffen van Larina tot Hièressur- Amby, bedeeld met een rijk archeologisch erfgoed, om weer terug te keren over Annoisin-Chatelans via een weggetje omrand door buksbomen, blauwe jeneverbessen… en lauzestenen muurtjes.

UW ROUTE
Ga vanuit Siccieu-Saint-Julien-et-Carisieu de D52 richting Crémieu. Neem dan rechts van u de D65, langs Certeau en Leyrieu naar rechts richting de D65E; rechtdoor via Vernas en Hières-sur- Amby. Rechtdoor richting Optevoz via de RD 52A; op het kruispunt met de RD 52I, rechtsaf richting Chatelans, Le Rocher. Annoisin verlaten, en linksaf richting Siccieu nemen. Aangekomen op de RD 52, gaat u linksaf richting Optevoz. Terug naar het vertrekpunt via de RD 140 in Courtenay, en ga rechtsaf via Soleymieu, Carizieu en Siccieu.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Fonteintje met drukknop met leidingwater op het plein place de la Nation in Crémieu.
● In Annoisin-Chatelans/Chatelans openbare toiletten en tappunt naast de touringcarparkeerplaats.

OM TE PROEVEN
Het bier van les Ursulines. Deze bierfabriek biedt een proeverij van zijn verschillende bieren: blond, ambrée, wit, goudkleurig, bruin, Kerst, lente en middeleeuws... op een unieke locatie: de kloosterkerk van Les Ursulines.
Tel.: +33 (0) 4 74 83 60 35
www.biere-les-ursulines.com

UITTIPS
De middeleeuwse stad Crémieu. Is bedeeld met een authentiek en indrukwekkend architectonisch erfgoed, waarvan de eerste sporen teruggaan naar de 12de eeuw. Dankzij een genummerde route kunt u alle monumenten bezichtigen, zoals de hal met lauzestenen dak uit de 15de eeuw, het klooster, de winkelhuisjes of de stadsmuren.
Tel.: +33 (0) 4 74 90 45 13
www.tourisme-cremieu.fr


De grotten van la Balme
Deze grotten kunnen sinds 1807 bezocht worden, en bieden een bijzonder natuurlijke kunstspektakel, gecreëerd door geologie: kleine bassins (gours), draperieën, stalactieten et stalagmieten, Labyrinten, ondergrond meer labyrinthes…
Tel.: +33 (0) 4 74 96 95 00
www.grotteslabalme.com


Het Museumhuis van het erfgoed van Hières-sur-Amby
Ondergebracht in het voormalige pastorie van lauzesteen uit de 18de eeuw, kunt u hier kennismaken met het dagelijks leven van mensen van de prehistorie tot de middeleeuwen.
Tel.: +33 (0) 4 74 95 19 10
www.musee-larina-hieres.fr

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - informatiepunten
Crémieu
Tel.: +33 (0) 4 74 90 45 13 – www.tourisme-cremieu.fr

Montalieu-Vercieu
Tel.: +33 (0) 4 74 88 48 56 – www.valleebleue.org

Votre itinéraire

In het land van de lauzesteen

France

Itinéraire avec Google Map