Cyclotoeristische tochten

In het bos van Chambaran

Biche dans la forêt de Chambaran

Huizen gebouwd met rolkeien, opgeraapt in de rivierbedden, opmerkelijke kerken, prachtige kastanjebossen met vele vijvers; deze route combineert erfgoed en natuur in het hart van het bos van Chambaran, die zich uitstrekt over meer dan 7300 ha.

Tijdens deze tocht kunt u heerlijk genieten van de vergezichten over de vlakte van la Bièvre en de Vercors, en, waarom niet, een hert of ree tegenkomen!

UW ROUTE
Neem vanuit Marnans richting Viriville, en vervolgens la Pite Ville, les Bajeaux, en Camp de Chambaran om weer terug naar uw vertrekpunt te keren.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Tappunten in Marnans en Viriville
● Prachtig uitzicht op de Vercors tussen Marnans en Roybon. Pas op: De tocht gaat door de legerbasis van Les Chambaran (verboden toegang buiten de gemarkeerde route).


UITTIPS
De Sint Pieterskerk van Marnans is een van de belangrijkste bouwwerken voor romaanse kunst in de Dauphiné; door zijn afmetingen, en de kwaliteit van het gebeeldhouwde decor van zijn gevel. In de kerk wordt iedere zomer een muziekfestival georganiseerd: De zomers van Marnans (Les étés de Marnans).
Tel.: +33 (0) 4 76 36 22 21
marnans.pagesperso-orange.fr


De kapel van Grolée in Viriville, voormalig kasteelkapel, waarvan het aardig zeker is dat deze gebouwd is door de famillie de Grolée in de 15de eeuw. De parel van deze kapel is een prachtig schilderwerk op houten panelen, gedateerd uit de 1602, een weergave van de overdracht van de rozenkrans aan Sint-Dominicus en heilige Catharina van Siena.
Tel.: +33 (0) 4 74 54 03 15
www.tourisme-bievrevalloire.com


De Heilige Maagd kerk in Chatenay bezit het oudste klokkenspel in de regio Rhône-Alpes, dat 19 klokken heeft.
Tel.: +33 (0) 4 74 20 09 82
www.tourisme-bievrevalloire.com

OM TE PROEVEN
De siropen en de likeuren van Cherry Rocher, stoker en likeurmaker in de Côte-saint-André sinds 1705, zijn verkrijgbaar in een breed assortiment van hoge kwaliteit, met ongekende smaken.
Tel.: +33 (0) 4 74 93 38 10
www.cherry-rocher.fr

PRAKTISCHE GIDS /// Fietsreparatiesetje bij het VVV kantoor van Roybon, en van Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86 - www.tourisme-bievrevalloire.com
VVV kantoren - informatiepunten
● Roybon - Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86
www.tourisme-bievrevalloire.com
● Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs
Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86
www.tourisme-bievrevalloire.com

Votre itinéraire

In het bos van Chambaran

France

Itinéraire avec Google Map