Cyclotoeristische tochten

De vier meren tocht

Passerelle du Drac

Vanuit la Mure gaat deze route naar de gorges du Drac, boven het meer van Le Monteynard, speelterrein van surfers en kite-surfers.

De terugweg gaat langs de meren van Laffrey, Petichet en Saint-Théoffrey, onder de berg van de Grand-Serre, van waar u een prachtig panorama heeft op het plateau van matheysin.

UW ROUTE
Neem vanuit La Mure de D 116 richting Mayres-Savel, via Prunières. En rij dan langs het meer van Monteynard Avignonet. Door Marcieu, La Motte-Saint-Martin en la Motte-d’ Aveillans tot Notre Dame-de-Vaulx, en rechtdoor tot Laffrey via de D113. Terug naar La Mure via de D 115 A, richting Cholonge, Villard- Saint-Christophe, en rechtdoor naar Fugières, Saint- Honoré en Nantes-en-Rattier via de D115. Tot slot neemt u richting La Mure via de D114.

Beste periode: van maart tot oktober

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● De stranden van Laffrey, Pétichet en Mayres-Savel bieden verfrissende stopplaatsen.
● Tussen La Mure en Laffrey, mooie panorama's in het oosten op de Taillefer, en in het westen op de Connex en de Sénépy.
● Tussen La Motte-d’Aveillans en Mayres-Savel, uitzicht op de oostelijke uitlopers van de Vercors.
● In La Mure zijn enkele winkels (waaronder een fietsenwinkel) en fonteinen met drinkwater.

OM TE PROEVEN
Le murson is een kookworst, gemaakt van grote stukken mager varkensvlees, en op smaak gebracht met venkelzaad. Wordt koud gegeten als hors-d’oeuvre, of warm vergezeld van aardappels.

UITTIPS
Het museum "La mine Image" is een echte mijn, waar meer dan duizend jaar de beste kool ter wereld gewonnen werd, het anthraciet van het plateau Matheysin. Onder de zalen bevindt zich ook de "lampisterie", het lampenhok, sociale ruimte van de mijn, en het dagelijkse leven van de mijnwerker, en ook prachtige mineralen in de schatkamer (salle aux trésors).
Tel.: +33 (0) 4 76 30 68 74
www.mine-image.com


Twee duizelingwekkende himalaya bruggetjes gaan over de Drac en de Ebron, en bieden een schitterende panorama over het meer van Monteynard, en de omliggende toppen. Wandelaars of mountainbikers kunnen van Matheysine naar Trièves of omgekeerd, naar gelang hun vertrekpunt (Mayres-Savel of Treffort).
Tel.: +33 (0) 4 76 34 14 48
www.lac-monteynard.com


De cruiseboot La Mira neemt u mee over het meer van Monteynard, voor een kennismaking met de wilde, indrukwekkende natuur van de gorges du Drac en van Ebron. De boot beschikt over een restaurant, en biedt tevens de transfer aan voor de wandeling over de himalaya bruggetjes.
Tel.: +33 (0) 4 76 34 14 56
www.la-mira.com


Het Matheysin museum presenteert in een voormalig herenhuis in het hart van la Mure, de geschiedenis en de traditionele beroepen van zuid-Isère. Een belangrijke plaats is gewijd aan moderne kunst, met werken van regionale artiesten.
Tel. +33 (0) 4 76 30 98 15
musee.matheysine.com


"La Prairie de la Rencontre" (de Prairie van de Ontmoeting) in Laffrey dankt zijn naam aan de confrontatie tussen Napoleon, weer terug van het eiland Elba en het Koningsgezinde leger, op 7 maart 1815. Een ruiterstandbeeld van Napoleon, boven het meer, herdenkt dit evenement.
www.sudgrenoblois-tourisme.com

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - Informatiepunten
La Mure
Tel.: +33 (0) 4 76 81 05 71
www.villa-lamure.com

Votre itinéraire

De vier meren tocht

France

Itinéraire avec Google Map