Cyclotoeristische tochten

In de streek Saint-Marcellin

Saint Antoine L'Abbaye

Vanuit Roybon, op de bosvlakte van Les Chambaran, neemt dit fietstochtje u mee tot aan Saint-Marcellin, in de vallei van Le Grésivaudan.

Een ideale route voor cyclotoeristen die van lekker eten houden: zij kunnen stoppen om de topproducten uit de Isère te proeven, zoals de Saint-Marcellin, de Grenoble Noten en de ravioli van Royans.

UW ROUTE
Vanaf het VVV kantoor in Roybon neemt u de D20 via Dionay, naar Saint-Marcellin via Chatte. Rechtdoor richting Saint-Vérand over de D518, langs het kasteel van Quincivet, rechtdoor over dezelfde weg via Varassieux, Chasseley en neem vervolgens linksaf de D156 om weer terug te gaan naar Roybon.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● De vijver van Dionay
● De grote binnenplaats van de Heilige Antonius abdij, in de schaduw van de rijen lindenbomen.
● De picknickterreinen in Chatte, Saint-Marcellin en Saint-Vérand.
● Het vergezicht vanaf de col de Toutes Aures.


UITTIPS
Het middeleeuwse dorpje Saint-Antoine l’Abbaye, op de lijst van de mooiste dorpjes van Frankrijk, ligt in de schaduw van zijn gotische abdij, gebouwd tussen de 13de en 15de eeuw. De huizen, de kronkelende straatjes, de dorpspleinen, de kraampjes bieden de bezoekers een reis door de middeleeuwen. Op de grote binnenplaats presenteert het Departementale Museum de geschiedenis van het dorp, en die van de verplegersorde die deze gesticht hebben.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 44 46
www.tourisme.pays-saint-marcellin.fr


De raderboot Royans-Vercors vaart tussen de dorpjes La Sône en Saint- Nazaire-en-Royans voor een kennismaking met de water- flora en fauna.
Tel.: +33 (0) 4 76 64 43 42
www.bateau-a-roue.com


In de verstenende fonteinen in La Sône, hebben de mysterieuze bronnen de bijzonderheid om ieder voorwerp dat in het water is geweest met een laagje calcium kristal te bedekken. De tuin is aangevuld met vele zeldzame planten uit verschillende continenten.
Tel.: +33 (0) 4 76 64 43 42
www.jardin-des-fontaines.com


Bijzonder door zijn flora en decors, kunt u in de spoorwegtuin van Chatte miniatuur konvooien zien die langs elkaar rijden, in en om steden, rivieren, wegen, meren en bergen, stuk voor stuk tot in de kleinste details nagemaakt.
Tel.: +33 (0) 4 76 38 54 55
www.jardin-ferroviaire.com

OM TE PROEVEN
Drie bijzonder kalorierijke producten, perfect voor de cyclotoeristen, worden hier in de Isère bereid: de Grenoble Noten, AOC sinds 1938, de ravioli van Royans, kleine pasta kussentjes geviuld met kruiden, en natuurlijk de beroemde Saint-Marcellin, het koemelkkaasje.

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - Informatiepunten
● Roybon - Tel.: +33 (0) 4 76 36 25 86
www.tourisme-bievrevalloire.com
● Saint-Marcellin - Tel.: +33 (0) 4 76 38 53 85
www.tourisme.pays-saint-marcellin.fr
● Saint-Antoine-l’Abbaye - Tel.: +33 (0) 4 76 36 44 46
www.tourisme.pays-saint-marcellin.fr

Votre itinéraire

In de streek Saint-Marcellin

France

Itinéraire avec Google Map