Cyclotoeristische tochten

De muurtjes van de Vercors

Pont-en-Royans

Vanuit Pont-en-Royans, schilderachtig dorpje met hangende huizen, gaat deze tocht eerst door de vallei van Isère, door de tabaksvelden en de notenboomgaarden, en volg al klimmend de speldenbochten op van deVercors tot aan het gehucht van la Faz

 

Dan volgt er een afdaling naar Choranche en de gorges van la Bourne, via de spectaculaire route van Presles, gehakt uit de kalkklif.

UW ROUTE
Gaat naar Pont-en-Royans: neem de D518 richting Valence, vervolgens de D531, ga door Auberives-en-Royans, en rechtsaf op de rotonde D531/D1532. De D1532 ongeveer 400 m volgen, en dan linksaf een klein weggetje op (voie communale). bij het kruispunt met de D71A linksaf richting La Sône, door les Loyes, bij de kruising met D71 linksaf, direct rechtsaf naar St-Romans. Op de kruising met de D 1532, linksaf richting Grenoble. Bij het stoplicht linksaf de D518 nemen. Voor de brug van Beauvoir rechtsaf de D31 nemen, tot het kruispunt met de D1532. Vervolgens linksaf de D1532 nemen, na 200 m rechtsaf weer terug de D31 op. Door St-Pierre-de-Chérennes; vervolgens leidt een pittige klim tot Le Faz. Bij het kruispunt met de D292 rechtsaf. Presles doorfietsen, de afdaling nemen richting Pont-en-Royans via de D292, en vervolgens de D531.

De beste periode: van mei tot oktober

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Fonteinen in Presles, oriëntatietafel, Serre Cocu in Presles.
● Uitzichtpunt op de route van Presles RD 292.
● Picknickterrein in het dorp Choranche
● Picknickterrein, zwemgelegenheid en sanitair bij het recreatieterrein aan de rivieroever in Pont-en-Royans.

OM TE PROEVEN
De Saint Félicien is een rauwemelks koemelk kaasje, de grotere en crèmige variant van de Saint Marcellin. Goed gerijpt wordt hij meestal in een aardewerk schaaltje geserveerd, vanwege het zeer crèmige aspect.
www.fromageries-etoile.com

UITTIPS
Het Watermuseum (Musée de l’Eau) in Pont-en-Royans biedt een kennismaking met de wateren in de wereld en het massief van de Vercors, in twee interactieve expositiezalen: quiz, weersbericht, klimaattunnel, het spel ludisphère...De waterbar heeft het zeldzaamste en beste water ter wereld, met zijn verzameling van meer dan 1700 flessen uit de hele wereld.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 15 53
www.musee-eau.com


Pont-en-Royans is aan de uitgang van de gorges van Bourne algemeen bekend als een van de vreemdste dorpen in de Dauphiné, door zijn huizen met kleurrijke voorgevels die over de rivier hangen. Dit middeleeuwse dorpje dankt zijn charme aan de vindingrijkheid van mensen, die, vanaf de 16de eeuw, dit hooggelegen dorp gebouwd hebben om de houthandel te bevorderen.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 09 10
www.vercors-pontenroyans.com


Het klooster van Carmes, opmerkelijk geheel gebouwd vanaf de 14de eeuw, rijst op vanuit een voormalig kasteel van de Dauphins. Hier zijn een middeleeuwse tuin, een historische boomgaard, het museum van Dauphins en het museum van het flora in de Vercors in ondergebracht.
Tel.: +33 (0) 4 76 38 01 01
www.couventdescarmes.com


De druipsteengrot van Choranche, verstopt aan de voet van de duizelingwekkende kliffen van Presles, verbaast door zijn duizenden fistuleuze stalactieten, en rietvormige stalactieten van 1 tot 3 m lang met een doorsnede van enkele millimeters die in het ondergrondse water van de meren en rivieren weerspiegelen. De rondleiding omvat tevens een licht- en geluid spektakel in de Kathedraalzaal.
Tel.: +33 (0) 4 76 36 09 88
www.choranche.com

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - Informatiepunten
Pont-en-Royans
Tel.: +33 (0) 4 76 36 09 10
www.vercors-pontenroyans.com
Tourisme Sud Grésivaudan
http//tourisme.sud-gresivaudan.org
Vercors Tourisme
vercors.fr

Votre itinéraire

De muurtjes van de Vercors

France

Itinéraire avec Google Map