Cyclotoeristische tochten

De dalen van de Dauphiné in Pays des Couleurs

De dalen van de Dauphiné in Pays des Couleurs

Deze cyclo neemt u vanuit Dolomieu mee door prachtige landschappen en stadjes die schilders en schrijven hebben geinspireerd.

Om te beginnen Morestel, die sinds de 19de eeuw vele schilders trekt die gefascineerd zijn door het licht en sfeer van het gebied. Komt vervolgens Brangues, litterair dorpje, laatste rustplaats van Paul Claudel, en een inspiratiebron voor Stendhal was toen hij « Le Rouge et le Noir » schreef.

De terugweg gaat via Aoste, dorpje gelegen op de voormalige Romeinse weg die Vienne verbond met Italië, en waar opgravingen een indrukwekkende hoeveelheid Gallisch-Romeinse voorwerpen hebben blootgelegd.

UW ROUTE
Neem vanuit Morthelayse richting La Frette, en vervolgens de 1ste weg rechtsaf naar de D16, richting Saint-Sorlin de Morestel. Rechtdoor over de D16 via Gravannes, Morestel, Tuile, en Creys-Mépieu. Ga na Daleygnieu rechtsaf richting Grand Gouvoux - Tours. Ga bij de RD 60 linksaf, en vervolgens rechtsaf. Aangekomen in Brangues de D33C volgen tot Le Bouchage. De departementale weg oversteken en de D40D volgen via Le Rafour, Polossat, en Le Sablonnet tot Les Avenières, en vervolgens richting Aoste nemen tot de Walibi rotonde. Rechtsaf naar het vertrekpunt via Corbelin, de D1075 oversteken via Bois Vion, en dan Saint-Martin, Le Peillet.

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Het panorama vanaf de middeleeuwse toren Morestel, met de oriëntatietafel en het uitzicht over le Bugey en de Alpen, het tappunt met drinkwater op het plein place des Halles.
● Het uitzicht over le Bugey en de Savoie vanaf het voorplein van de kerk in Passins.

OM TE PROEVEN
De wijnen van Balmes Dauphinoises.
Ten tijde van de Franse Revolutie strekte de wijngaard zich uit tot over 340 hectares! Tegenwoordig zijn daar nog maar een tiental hectares van overgebleven, maar hij wint terrein. De wijngaard van Les Balmes dauphinoises produceert drie kleuren: rood, rosé en wit, en strekt zich uit in het noorden van Isère, tussen Bourgoin- Jallieu en Morestel.
Vindt alle producenten op: www.isere-toerisme.com

UITTIPS
Het Huis Ravier in Morestel, mooi Dauphinois pand in het hoge deel van de oude stad, waar werken ondergebracht zijn van de schilder Auguste Ravier (1814-1895), die bijna 30 jaar in het huis woonde. Er zijn hier tevens werken van een andere dauphinois schilder te vinden: François Guiguet. Er worden regelmatig tijdelijke exposities gehouden.
Tel.: +33 (0) 4 74 80 06 80
www.maisonravier.fr


Het Gallisch-Romeinse museum van Aoste is geheel gewijd aan de geschiedenis en het leven van deze secondaire agglomeratie van het Romeinse Gallië. Net ver van het museum, een pottenbakkersoven ontdekt tijdens de opgravingen biedt een aanvulling op het bezoek, en herinnert eraan in welke mate de ambachtelijke pottenbakkersactiviteit belangrijk was in Aoste meer dan 2000 jaar geleden.
Tel.: +33 (0) 4 76 32 58 27


Walibi een groot attractiepark in Les Avenières, met vele attracties voor het hele gezin, en een aquazone met watervallen, zwembaden en vele glijbanen.
Tel. 0820 426 436
www.walibi.com

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - informatiepunten
Les Avenières
Tel.: +33 (0) 4 74 33 66 22 – www.otlesavenieres.fr

Morestel
Tel.: +33 (0) 4 74 80 19 59 – www.morestel.com

Votre itinéraire

De dalen van de Dauphiné in Pays des Couleurs

France

Itinéraire avec Google Map