Cyclotoeristische tochten

De cols en panorama's van Chartreuse

Ruines du château de Montbel

Deze tocht vertrekt vanuit Saint-Etienne-de-Crossey, en neemt u mee via de duizelingwekkende weg van de gorges du Guiers Vif naar het hart van het Regionaal Natuurpark van Chartreuse.

De beklimming gaat verder tot de col du Cucheron, om vervolgens de afdaling in te zetten richting Saint-Pierre-de-Chartreuse, en tot slot weer terug via de gorges du Guiers Vif. Dit uitstapje in het land van de Kartuizer monniken biedt het spektakel van een ongerepte, monumentale natuur, met smaragdgroene bossen, de spetterende bergstromen en de abrupte kliffen.

UW ROUTE
Neem vanuit Saint-Etienne-de-Crossey de D49 richting Saint- Nicolas-de-Macherin. Net na Le Pilon rechtsaf naar Saint-Sixte. Vervolgens door Le Burlet, en rechtdoor over de D28 tot Miribel-les-Echelles.
De D49 anhouden, door Les Echelles, Saint- Christophe sur-Guiers, en langs de Gorges du Guiers Vif richting
Saint-Pierre d’Entremont. Vervolgens rechtsaf richting Saint-Pierrede-Chartreuse, via le Planolet.
Rechtsaf naar Saint-Laurent-du-Pont (D520B), en vervolgens Villette en Basbolin volgen; u komt dan op de de D49, waar u linksaf gaat richting Saint-Roche, terug naar het vertrekpunt via Ture.

Beste periode: van mei tot oktober

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Het uitzichtpunt van Pas du Frou («vreselijk» in dialect) boven de Guiers Vif, met zijn uitkraging en hoogte van 150 m.
● Het uitzicht op de vallei les Entremonts vanaf de Col du Cucheron.
● De charmante weg van de gorges du Guiers Mort, tussen Saint-Pierre-de- Chartreuse en Saint-Laurent-du-Pont.
● Picknickhoek in de OLV kapel van Saint-Laurent-du-Pont, met een mooi uitzicht over de hele vallei.

OM TE PROEVEN
Chartreuse likeur.
In 1605 heeft de maarschalk van Estrées de kartuizer monikken van Vauvert, in Parijs, een manuscript overgedragen met de formule van een drankje dat bijna alle geneeskruiden uit die tijd bevat, en waarvan niemand de oorsprong kent. En nog steeds zijn de kartuizer monikken de enige die weten welke 130 planten nodig zijn om de Chartreuse likeur te bereiden. De planten worden in het klooster gesorteerd, gemalen, gewogen en gemengd volgens een geheim recept, en gestookt in de Kelders van Chartreuse in Voiron.
www.chartreuse.fr

UITTIPS
De ruïnes van kasteel van Montbel, Heersend boven de gorges du Frou op een hoogte van 948 m, liggen op een smalle, lange kaap, van waar we een wijd uitzicht hebben over de Entremonts, en de omliggende gebergten.
www.chartreuse-tourisme.com


Het keteldal van Saint Même in Saint-Pierre d’Entremont biedt landschappen van een zeldzame schoonheid met zijn vier watervallen, overheerst door een indrukwekkend amfitheater van kliffen. Het water komt uit de ondergrondse bronnen van Guiers Vif, historische grens tussen Dauphiné en het koninkrijk van Savoie, de huidige grens tussen Isère en de Savoie.
www.chartreuse-tourisme.com


In Saint-Pierre-de-Chartreuse, beneden het klooster, kunt u in het museum la Grande Chartreuse het mysterie van de kartuizerorde beter begrijpen, hun 900 jarige geschiedenis, hun levenswijze… dankzij vele documenten, voorwerpen uit het dagelijkse leven, gravuren maar ook films en ongekende verhalen.
Tel.: +33 (0) 4 76 88 60 45
www.musee-grande-chartreuse.fr


Het museum voor Moderne Heilige Kunst – Kerk van Saint-Hugues in Saint-Pierre-de-Chartreuse, exposeert 111 werken van de schilder Arcabas. Monumentale schilderijen bekleden het koor en de muren van het bouwwerk, een kleurrijke decoratie die overgaat in de glas-en-loodramen, de tabernakel en het gebeeldhouwde altaar, de graveerde grond en de deuren versierd met spijkerwerk. Arcabas zou 33 jaar van zijn leven gewijd hebben aan de uitvoering van dit kunstwerk.
Tel.: +33 (0) 4 76 88 65 01
www.saint-hugues-arcabas.fr

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - Informatiepunten
Voiron
Tel.: +33 (0) 4 76 05 00 38
www.paysvoironnais.info
Saint-Pierre d’Entremont
Tel.: +33 (0) 4 79 65 81 90
www.chartreuse-tourisme.com
Saint-Pierre-de-Chartreuse
Tel.: +33 (0) 4 76 88 62 08
www.chartreuse-tourisme.com
Saint-Laurent-du-Pont
Tel.: +33 (0) 4 76 06 22 55
www.chartreuse-tourisme.com

Votre itinéraire

De cols en panorama's van Chartreuse

France

Itinéraire avec Google Map