Cyclotoeristische tochten

Balkonnen van Chartreuse en Grésivaudan

Château du Touvet

Deze tocht vanuit Chapareillan begint met een uitstapje naar het wijnbouwgebied van de Savoie, langs de vallei van Grésivaudan, en gaat vervolgens het steile voorgebergte in van de oostelijke rand van de Chartreuse

Vanaf het plateau des Petites Roches worden de bergmassieven Belledonne, de Bauges en de Mont Blanc zichtbaar aan de horizon. Dit plateau beschikt over bijzondere aerologische omstandigheden, die liefhebbers van vrijvliegen uit de hele wereld trekt, met als jaarlijks hoogtepunt: de beroemde Coupe Icare.

UW ROUTE
Neem vanuit Bellecombe richting Chapareillan (RD285), door de gehuchten Bellecombette, la Palud en La Ville. Neem vervolgens richting Barraux (RD590A). Ga rechtsaf, richting La Flachère via het gehucht Le Fayet (RD9). Na Saint-Vincent-de-Mercuze komt u aan in le Touvet, vertrekpunt van de bekliming naar plateau des Petites Roches (RD29). In St Bernard du Touvet - Les Pelloux gaat u rechtsaf om weer terug naar het vertrekpunt te gaan, via col du Marcieu (RD30C), en Sainte Marie du Mont (RD282).

Beste periode: van april tot oktober

RUSTPUNTEN ONDERWEG
● Panorama bij het kapelletje op de col de Marcieu: mooi uitzicht over het hele massief van Belledonne.
● Vergezicht op de ruïnes van het kasteel van Bellecombe, in het gehucht Bellecombe: Een 180° panorama op de Bauges, de Mont Blanc en het massief van Belledonne.
● Als u gaat picknicken op de paragliding opstijglocatie, op steenworp afstand van het VVV kantoor van Saint-Hilaire-du- Touvet (sanitair en watertappunt), kunt u genieten van het spektakel van de opstijgende paragliders.
● Vele watervallen en bergstromen duiken vanaf de Chartreuse in de vallei van Grésivaudan, waardoor alle dorpen in de piedmont prachtige fonteinen bezitten.

OM TE PROEVEN
De wijnen van Grésivaudan
Tot aan het begin van de 20ste eeuw, na de ramp met de druifluis, waren veel wijngaarden verdwenen op de piedmont van de Chartreuse tussen Grenoble en Chapareillan. In 2007 heeft een jonge wijnbouwer, Thomas Finot, op meer dan 5 ha oude, inheemse druivenrassen geplant: de Verdesse, de Persan en Etraire de la Dhuy, wat een frisse wind betekende voor vergeten wijnen.
www.domaine-finot.com

UITTIPS
Het kasteel van Touvet, gebouwd in de middeleeuwen, werd in de 18de verbouwd tot jachtslot. U kunt hier opmerkelijke decors, meubels, schilderijen en historische souvenirs bewonderen, die getuigen van de kunst van het levensgenieten van de dauphinoise notabelen. De tuinen en hun spectaculaire watertrap hebben het kwaliteitslabel "Jardin Remarquable" (Opmerkelijke Tuin) gekregen van het Franse ministerie van Cultuur.
Tel.: +33 (0) 4 76 08 42 27
www.touvet.com


De kabeltrein, die ongeveer 90 jaar jaar geleden is gebouwd, legt in twintig minuten een hoogteverschil van 750 meter af tussen het lage station van Montfort en het hoge station van Saint-Hilaire-du-Touvet. Tegenwoordig is het mogelijk om zijn fiets mee aan boord te nemen, naar het plateau des Petites Roches zodat de weg vanuit de vallei niet helemaal beklommen hoeft te worden.
Tel.: +33 (0) 4 76 08 00 02
www.funiculaire.fr


Fort-Barraux is een van de oudste en meest prestigieuze vestingen in de Alpen.Dit bolwerk werd gebouwd in de 16de eeuw, en vervolgens onder andere door Vauban verbouwd in de 18de eeuw. Kenmerkend is de stervorm, met uitstekende bastions (vijfhoekige bouwwerken die de ronde hoektorens uit de middeleeuwen vervangen) en uitspringende bouwwerken.
Tel.: 06 37 63 02 95
www.fort-barraux.fr

PRAKTISCHE GIDS /// VVV kantoren - Informatiepunten
Saint-Hilaire-du-Touvet
Tel.: +33 (0) 4 76 08 33 99
www.chartreuse-tourisme.com
Pontcharra
Tel.: +33 (0) 4 76 97 68 08
www.gresivaudan-tourisme.com

Votre itinéraire

Balkonnen van Chartreuse en Grésivaudan

France

Itinéraire avec Google Map