Cyclotoeristische tochten

Alpe d'Huez, col de Sarenne, Auris

Le col de Sarenne

Beklimming van de Alpe d’Huez via de col de Sarenne en de Balcons d’Auris

In dit parcours is de legendarische beklimming van de Alpe d’Huez opgenomen, met zijn 21 haarspeldbochten waarin de grootste Tour de France renners roem en glorie hebben gewonnen.

Vervolgens neemt hij u mee naar de vallei van Ferrand, een kleinere en wildere vallei met zijn traditionele dorpen, om weer terug te keren via de weg van Balcons d’Auris. Dit laatste gedeelte, met de weg hangend aan een bergflank, biedt een duizelingwekkende panorama over de vallei van Romanche.

 UW ROUTE 

Vertrek vanaf het VVV kantoor van Bourg-d’Oisans op720 m. Richting Briançon volgen, Romanche oversteken en linksaf de D211 nemen: dit is het begin van de 21 bochten van de Alpe d’Huez. Vanuit het centrum van de wintersportplaats richting Les Bergers nemen, en op de weg blijven richting col de Sarenne. De col over en afdalen in de vallei du Ferrand; de weg D25a nemen na het dorp Clavans-le- Haut, tot de RD1091 die we 2 km volgen tot Freney-d’Oisans. Rechtsaf de D211a nemen richting Auris, vervolgens richting La Garde, niet ver langs het gehucht la Balme.

Aankomst in la Garde, afdalen naar Bourg-d’Oisans. Deze route is gemarkeerd met vele borden.

De beste periode: van mei tot oktober

RUSTPUNTEN ONDERWEG

  • Panorama in bocht nr.7, Saint-Ferréol
  • Col de Sarenne (panorama over de gletsjers van la Meije)
  • Route de la Roche, tussen Aurisen- Oisans en La Garde-en-Oisans (panorama over de vlakte van Bourgd’Oisans).

OM TE PROEVEN

Crozets de l'Oisans

Crozets de l’Oisans zijn gemaakt van fijngeprakte aardappels, eieren, meel en notenolie. Wanneer het deeg klaar is, wordt deze in lange staven gerold, die eerst in bouillon worden gepocheerd, en vervolgens in de oven gebakken worden met kaas en crème. Een goed vullend gerecht, ideaal voor fietsers!

UITTIPS

De archeologische locatie van Brandes, en het museum van Huez, de opgraafwerkzaamheden in het hoogst gelegen middeleeuws dorp van Europa (12de - 14de eeuw) rond een zilvermijn kan op eigen gelegenheid bezocht worden. Het museum van Huez exposeert voorwerpen die op deze locatie gevonden zijn.

Tel.: +33 (0) 4 76 11 44 44
www.alpedhuez.com


De Pic Blanc, toegankelijk met de kabelbaan, biedt bij mooi weer een panorama van 1/5 van Frankrijk.

Tel.: +33 (0) 4 76 11 44 44
www.alpedhuez.com


Het dorp van Besse-en-Oisans, authenticiteit bij uitstek. Alle huizen zijn bekleed met Oisans-steen en hout. De bouwstijl is zo bijzonder en goed bewaard gebleven dat het een unieke locatie in Oisans is.
www.valleeduferrand.com

Praktische gids /// VVV kantoren - informatiepunten
Bourg d’Oisans
Tel.: +33 (0) 4 76 80 03 25 – www.bourdoisans.com

Alpe d’Huez
Tel.: +33 (0) 4 76 11 44 44 – www.alpedhuez.com

Oisans tourisme
www.oisans.combike-oisans.com

 

Votre itinéraire

Alpe d'Huez, col de Sarenne, Auris

France

Itinéraire avec Google Map