Isère toerisme

Avondskiën

De skigebieden van de Isère bieden bijzondere ervaringen zodra de avond valt. Ontdek de mooiste plekken voor avondskiën. Geniet van de zonsondergang in Les 2 Alpes en Alpe d’Huez. Bewonder op hoogte de lichtjes van de stad Grenoble. Ga discodansen op ski’s in Chamrousse. Of dineer in een gondel in Vaujany!

Sunset Party bij Le Refuge 3200 in Les 2 Alpes

Ooit bestonden er ski-avonden bij volle maan, op meer dan 3000 meter hoogte... Dit concept is opnieuw tot leven gebracht door bergrestaurant Refuge des Glaciers, op de gletsjer van Les Deux Alpes, op 3200 meter. Bij het vallen van de avond kun je genieten van een Savoyaards diner om daarna te beginnen aan een fantastische afdaling vanaf de gletsjer terug naar het dorp. Goed voor 1600 meter niveauverschil bij avondlicht. Een gezellig uitje en een unieke ervaring! Geschikt voor skiërs en snowboarders, max. 60 plaatsen beschikbaar.

Tarief: €120 p.p. (avondskiën met gids + etentje + muziek. Minimaal skiniveau: je skiet met gemak op blauwe pistes!

Meer info: www.les2alpes.com

La Sarenne Sunset in Alpe d’Huez

De piste La Sarenne in Alpe d’Huez is ‘s werelds langste zwarte piste! Maar liefst 16 km lang en 2 km aan hoogteverschil! Tijdens het wintersportseizoen staan er tien avondafdalingen van deze piste op het programma. Deelnemers nemen daarbij om 16.30 uur de laatste skiliftrit. Eenmaal boven, op 3330 m hoogte, biedt de zonsondergang een onvergetelijk luitzicht het massief van Grandes Rousses. Onder begeleiding van Franse skileraren en piste-crew ga je vervolgens in een betoverende avondsfeer naar beneden. Geschatte aankomsttijd in het dorpje Huez: 20.00 uur. Daarna gaan de skiërs met een busje terug naar het skioord.

Meer info: www.alpedhuez.com

Skiën en dansen op de ‘ski floor’ in Les 7 Laux

Tijdens de schoolvakanties organiseert skioord Prapoutel in het skigebied van Les 7 Laux één keer per week een avondski-activiteit, waarbij de groene skipiste P’tits Loups – dankzij een licht- en geluidshow – één grote dansvloer wordt! Hoe leuk om eens mee te maken samen met vrienden, familie. Of om solo van te genieten (ah, ah, ah, ah, staying alive!).

Meer info: www.les7laux.com

Avondski in Vaujany en Oz-en-Oisans

Elke dinsdagavond kun je bij zonsondergang een afdaling maken van de Dôme des Rousses tot aan het dorpje Vaujany of Oz-en-Oisans. Een fantastische afdaling onder begeleiding van de pisteurs van skigebied Oz/Vaujany. Er wordt een pauze ingelast met een aantal hapjes, gemaakt van streekproducten. De pisteurs vertellen over hun werk, de omgeving en je hebt gelegenheid om geweldige foto’s te maken! 

Meer info: www.vaujany.com en www.oz-en-oisans.com

Skiën met uitzicht op Grenoble

Skioord Chamrousse, gelegen op een half uur van Grenoble, staat bekend om zijn fantastische panorama op de vallei van Grenoble en de omliggende bergmassieven. Bij avondlicht biedt dit fantastische plaatjes met uitzicht op de lichtjes van de stad. Heel Instagram-waardig!

Meer info: www.chamrousse.com 

Dineren in een gondel boven Vaujany

De gondellift l’Enversin in Vaujany is meer dan alleen maar de verbinding tussen het dorp en het skigebied van Alpe d’Huez. Op sommige avonden veranderen de gondels in mini-restaurantjes! Je kunt dan tijdens een rustig ritje genieten van een kaasfondue met prachtig uitzicht op de bergen bij maanlicht. Vertrek om 18.30 uur vanuit vanaf Vaujany. Bij de maaltijd inbegrepen: aperitief, kaasfondue, sla, dessert, koffie of thee. Tarief €38 (volw.), €5 (kids < 13 jaar). Reserveren verplicht.

Meer info: www.vaujany.com